Aileler, Halıcoğlu ve Aydınlar'ın akıbetini sordu

Amed ve Batman'daki kayıp yakınları, Halim Halıcıoğlu ve Cüneyt Aydınlar için buluştu. Eylemde, doğal afetler için önlem almayan devlete de tepki gösterildi.

AMED
Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi, her hafta dernek binalarının önünde düzenlenen “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” eylemlerinin 572’ncisini gerçekleştirdi. İHD Amed Şubesi Kayıp Komisyonu üyesi Adnan Örhan, Elazığ’da yaşanan depreme değinerek, bilim insanlarının sürekli dile getirdiği olası depremlere rağmen hâlâ gerekli tedbirlerin alınmadığını belirtti. Örhan, doğal afetler yaşanmadan önce yetkililer tarafından gerekli önlemlerin alınması gerektiği uyarısında bulundu.  
Örhan, 20 Mayıs 1993 yılında Bingöl’de kaybedilen Halim Halıcıoğlu’nun hikâyesini paylaştı.
Halim Halıcıoğlu’nun hikâyesi, Ağabey Münür Halıcıoğlu’nun anlatımıyla şöyle:
“Kardeşim hastaydı bu nedenle tedavi için Diyarbakır’a gittikten sonra kendisinden bir daha haber alamdık. Kendisini otobüs terminalinde görenler var ancak otobüse bindiğini kimse görmemiş. Haber alamayınca hemen Diyarbakır’a gelip tüm hastaneleri aradım bir izine rastlamayınca, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne sormaya gittim. Beni içeri bile almadılar. ‘Dağa çıkmıştır’ dediler. Bingöl ve civar askeri karakollarda kimlik kontrolü sırasında bizimle aynı soyadı taşıyanlara askerler kardeşim Halim’i sorduklarını onun dağa çıktığını söylemişler. Kardeşimin dağa çıkmadığını biliyoruz. Kardeşim yeni evlenmişti ve eşi altı aylık hamileydi.”  

BATMAN
Batman'daki kayıp yakınları da İHD Batman Şubesi öncülüğünde 478'inci hafta eylemi için dernek binasında bir araya geldi. Eylemde, İstanbul’un Bakırköy ilçesinde 20 Şubat 1994 tarihinde gözaltında kaybedilen Cüneyt Aydınlar'ın akıbeti soruldu. İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Mehmet Zeki Tangüner, 26 yıldır kendisinden herhangi bir şekilde haber alınamayan Aydınlar'ın akıbetinin açıklanması için mücadele edeceklerini söyledi.