Aileler: İstedikleri kadar kırsınlar, biz tekrar yapacağız

Cizre’de Asri Mezarlığı’na saldırıldı. Aileler, vahşete tepki göstererek, "İstedikleri kadar kırsınlar, biz tekrar yapacağız" dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan Asri Mezarlığı’nda farklı tarihlerde şehit düşen 6 HPG’li ve YJA-STAR'lının ve 2015’teki soykırımcı saldırılarda şehit düşenlerin mezarına saldırıldı. Aileler dün yaptıkları mezarlık ziyaretinde mezarların tahrip edildiği fark etti. Saldırıda mezar taşlarının kırıldığı, mezarların bir kısmının ise kazıldığı belirtildi.

Cizre'de 2015’te katledilen Osman Cağlı'nın annesi Hamşi Cağlı, mezarlara yapılan saldırıya tepki göstererek, "Dün mezarlık ziyaretine gittik ve çocuklarımızın mezar taşlarının kırılmış olduğunu gördük. Ölen bir insan bu şekilde rahatsız edilir mi? Hem öldürdünüz hem de gidip mezar taşını kırıyorsunuz. İnsan ölüye bunu yapar mı? Bu bize hakarettir" dedi.
Mezarı tahrip edilen, yine Cizre’de katledilenlerden Mehmet Emin Levent'in annesi Şemsiye Levent ise şöyle dedi: "Yüreğimiz yandı, onların da yansın. Bunlar Müslüman falan değil. Hak ve hukuk diye bir şey kalmadı. Mezar taşına saldırdıkları zaman o insan tekrar dirilmeyecek. Öldürmekle yetinmiyorlar, mezarlarına da saldırıyorlar. Mezarın size ne zararı var? İstedikleri kadar kırsınlar, biz tekrar yapacağız."