Aileler YJA Star gerillaları Şahin ile Ayhan’ın cenazelerini aldı

Mardin’deki çatışmalarda şehit olan ve Kimsesizler Mezarlığı’nda toprağa verilen YJA Star gerillaları Gülistan Şahin (Diren Avent) ile Hunav Ayhan’ın (Hêvî Herekol) cenazeleri ailelerine teslim edildi.

Mardin kırsalında çıkan çatışmalarda şehit olan ve Kimsesizler Mezarlığı’na defnedilen 2 YJA Star gerillasının cenazesi ailesi tarafından teslim alındı.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Konur (Şêbê) Mahallesi ve Bahçelievler (Kaniya Elî) Mezrası ile Derik ilçesinin Çayköy (Şêba Jêr) Mahallesi arasında kalan Eyndilbê bölgesinde 8 Ağustos'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve çatışma çıkmıştı. Yaşanan çatışmada şehit olan 2 YJA Star gerillasınıncenazesi, Kimsesizler Mezarlığı'na defnedilirken, ailelerinin vermiş olduğu kan örneklerinin uyuşması üzerine Gülistan Şahin (Diren Avent) ve Hunav Ayhan (Hêvî Herekol) olduğu tespit edildi.

DNA örneklerinin belirlenmesinin ardından cenazeler, devlet güçlerinin gözetiminde Artuklu ilçesindeki Kamor Mezarlığı'ndan çıkarılarak ailelerine teslim edildi.

Gülistan Şahin'in (Diren Avent) cenazesi Van'ın Saray ilçesine bağlı Tumik (Baltepe) köyünde, Hunav Ayhan'ın (Hêvî Herekol) cenazesi ise Siirt'in Pervari ilçesinde toprağa verilecek.