AKP'li kayyumun yeni rant kapısı: Yüzen Otel!

HDP'li Edremit Belediyesi'ni gasp eden kayyum İsmail Say, 'Yüzen Otel' projesi ile yeni rant peşinde. Otelden elde edilecek gelirin sosyal yardımlaşma adı altında AKP’lilere dağıtılacağı belirtiliyor.

Doğasıyla göz kamaştıran Van Gölü son zamanlarda AKP'nin rant alanına döndü. Özellikle Van Gölü havzasında bulunan dere ve su kaynaklarının olduğu alanlara yüzlerce HES ve baraj yapıldı. Yapılan barajlar ve HES’ler nedeniyle doğa katledildi, su kaynakları kurutuldu, yüzlerce canlı türü katledildi. Kürdistan doğasını rant alanına çeviren AKP, şimdi de Van Gölüne gözünü dikti.

Van’da bulunan devlet kurumları ve kayyumlar Van Gölü sahillerini kendi aralarında paylaşmış durumda. Bu sahillere vatandaşın girmesi yasak. Vanlılar Van Gölüne girmek için 40 veya 50 kilometre uzağa gitmek zorunda kalıyor. Van’da rant alanını gittikçe genişleten AKP ve kayyumları şimdi de göl üzerinde otel inşa edecek. Edremit'te yapılacak otelden elde edilecek gelirin sosyal yardımlaşma adı altında AKP’lilere dağıtılacağı belirtiliyor.

PROJELER HALKIN YARARINA DEĞİL

Konuyla ilgili görüştüğümüz Edremitliler ise, hem proje yapımına, hem de HDP’li Edremit Belediyesi’ne atama yoluyla gelen İsmail Say’a tepki gösterdi. 31 Mart Seçimlerinde HDP’nin büyük bir oy farkıyla kazandığı Edremit Belediyesi’ni gasp eden İsmail Say’ın iradeleri olmadığını belirten Rohat C, adlı vatandaş, yapılan projelerin halkın yararına olmadığını söyledi.

Daha önce Edremit kayyumunun sahilde bulunan onlarca esnafın iş yerini yıktığını belirten Rohat C., şöyle konuştu: "Sözde sahili, halka açacaklardı. Yıktıkları iş yerlerinin yerini AKP’lilere peşkeş çektiler. Şimdi sahil bandı AKP’lilerin iş yerlerinden geçilmiyor. Sahili satıp, bitirdiler. Şimdi de sıra gölün üzerine geldi. Bunların yapacakları hiçbir iş halkın yararına olmaz. Bu otel, AKP’li bir baron tarafından işletilecek. AKP’lilere kaynak aktarılacak."