AKP'nin Van’a yeni yatırımı: SİHA deposu

Van’ı 19 yıldır ‘Cazibe merkezi yapacağız’ biçiminde bir iddiada bulunan AKP-MHP iktidarı, çözümü 3 bin SİHA’yı barındıracak depo yapmakta buldu.

Van halkı yoksulluk, sağlık ve eğitim sorunlarıyla boğuşuyor. Bunların yanı sıra yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sadece bir yıl içinde 434 esnaf kepenk kapattı. 19 yıldır Van’ı cazibe merkezi yapacaklarını iddia eden AKP’nin yatırımları adliye, polis merkezi ve cezaevleri biçiminde oldu.

Şu anda faaliyette olan Van F tipi ve T Tipi cezaevleri de AKP zamanında inşa edildi.

Doğayı tahrip eden HES’ler konusunda da Van Kürdistan illeri arasında başı çekiyor. Sarımehmet HES Doğubay Elektrik, Erciş HES, Van YYÜ Güneş Enerji Santrali ve Çatak Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali olmak üzere 4 HES bulunuyor. AKP tüm tepkilere rağmen ısrarla HES politikasından vazgeçmedi. HES’lerin faaliyete geçmesinin ardından Muradiye Şelalesi ve Çatak'ta bulunan Kani Spi’de meydana gelen su azalması ise endişeye neden oldu.

MAHALLELER BİLE SİHA ABLUKASI ALTINDA

Van'a sadece zarar veren yatırımlar yapan AKP şimdi de Ferit Melen Havaalanının bulunduğu yere SİHA deposu yapıyor. Batmanlı bir firma tarafından üstlenilen SİHA havaalanı için çalışmalar sürüyor. 3 bin SİHA’nın bekleyeceği minik havaalanının 30 milyon TL’ye mal olacağı öğrenildi. Van'da son dönemde kent üzerinde yoğun biçimde gezen SİHA’lar çıkardığı sesler nedeniyle çevreye büyük rahatsızlık veriyor. Bütün mahalleler adeta SİHA ablukası altında tutuluyor.