Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mızraklı'dan 1 Eylül çağrısı

Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, 1 Eylül Dünya Barış Günü için çağrı yaptı.

19 Ağustos günü AKP-MHP rejimi tarafından HDP'li 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanarak işgal edilmesinin ardından, Kürtler her gün direniş alanlarındalar.

Amed, Van ve Mardinliler, bir yandan HDP'li milletvekilleri ile iradelerinin yok sayılmasına karşı direnişlerini devam ettirirken diğer yandan da 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne hazırlanıyorlar. Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, nasıl bir ortamda 1 Eylül'ü karşıladıklarına dair ANF'ye konuştu.

1 Eylül'ün ay takvimindeki ayın 14'ü gibi olmasını temenni ettiğini belirten Mızraklı, siyasi bir darbenin olduğu bugünlerde, 1 Eylül'ün yaşanan tüm hukuksuzluk, haksızlık ve siyasi darbeye rağmen oldukça itidalli, kararlı ve yüreklerinde barış dilekleri yükselen bir halkın buluşma günü olacağını söyledi.

Mızraklı şunları söyledi: "1 Eylül'ü sadece o gün için değil, Türkiye'nin o günü 365 gün yaşayacağı bir gün olarak karşılamak gerekir. Kana ve göz yaşına hiçbir şekilde fırsat vermeyen, ölüm için değil, yaşam için mücadele veren bir çizgi ve gelenek olarak o gün meydanlarda barışı seslendireceğiz. 1 Eylül'de, en zor koşullar altında ve karanlığın hakim göründüğü dönemlerde bile aydınlığa bir parça ışık olacağız. 1 Eylül, böyle bir atmosferde gerçekleşiyor ve bu da o günü daha anlamlı ve önemli kılıyor. O yüzden de aydınlığa ışık taşımak isteyen bütün ateş böceklerini, miting alanına bekliyoruz. 1 Eylül'de, 5 Haziran Demokrasi (İstasyon) Meydan'ında buluşmak dileğiyle."