Amed ve Batman'da Tekdağ ile Kaya için buluştular

İHD ile kayıp yakınları, Amed ve Batman'da adalet arayışlarını sürdürdü. Eylemlerde Ali Tekdağ ve Sıddık Kaya’nın hikâyeleri okundu.

AMED
İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, her hafta “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” şiarıyla gerçekleştirdikleri oturma eyleminin 562’ncisini gerçekleştirildi. Dernek binası önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan  İHD Şube Sekreteri Yüksel Acer, Dersim Soykırımı ve '90'lardaki katliamlara dikkat çekti.
Eylemin bu haftasında 1994 yılında Amed'de gözaltında kaybedilen Ali Tekdağ'ın akıbeti soruldu.
Tekdağ’ın hikâyesinin okunmasının ardından kardeşi İffet Mutaş, konuşma yaptı. Yaptıkları işkenceden dolayı psikolojisi bozulan ve Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılan bir JİTEM elamanının, Tekdağ'a ilişkin itiraflarını hatırlatan Mutaş, “Doktor ona içinde ne varsa söyle, yoksa daha kötü olursun demiş. JİTEM'ci de kardeşime yapılan işkenceyi ve nasıl öldürdüklerini bir gazeteye anlatmış. Sonra o da ortadan kayboldu. Kardeşimi Silvan ve Diyarbakır arasında bir yerde gömdüklerini söylemiş. Devlet yerini biliyor ama açıklamıyor" dedi.

BATMAN
İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları da eylemlerinin 468'inci haftasında buluştu. Eylemde, Muş'un Varto ilçesi Karapınar köyünde 20 Kasım 2002’de gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Sıddık Kaya'nın akıbeti soruldu.
Sıddık Kaya’nın hikâyesinin okunmasının ardından oturma eylemi yapıldı.