Andok: PKK'nin özünde şehitler gerçekliği var

PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Xebat Andok, "PKK'nin özünde şehitler gerçekliği var. Şehitler gerçekliğinin temelini oluşturan ve bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları yaratan ise Rêber Apo gerçekliğidir" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Xebat Andok, PKK'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye konuştu.

PKK'nin 44. kuruluş yıldönümünü kutlayan Xebat Andok, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın PKK'yi şehitler partisi olarak tanımladığını belirtti. Haki Karer'in şehit düşmesinin ardından PKK'nin kurulduğunu hatırlatan Andok devamla şunları belirtti: "PKK'nin tohumunda, özünde şehitler gerçekliği var. Şüphesiz şehitler gerçekliğinin kaynağında da Rêber Apo var. Şehitler gerçekliğinin temelini oluşturan ve bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları yaratan Rêber Apo gerçekliğidir. Çünkü Rêber Apo, özgürlük halkının fedaisi olarak, demokratik ve komünal değerlerin fedaisi olarak dünya sahnesine çıktı.

Örgütünü ve arkadaşlarını bu temelde yarattı.  Arkadaşları da bu doğrultuda ona gönülden bağlandı ve Önderlik duruşunu kendilerine esas aldılar. Önderlik bu şekilde şehitler gerçekliğini ortaya çıkardı. Önderlik ve şehitler gerçekliği birbirini besledi ve bugünlere geldi. Partimiz de her zaman şehitlerimize bağlı kaldı. Bu bağlılık her zaman en üst düzeyde oldu. Her şahadet yeni bir atılımın ve gelişmenin temeli oluyor. Bunu yaratan da Rêber Apo'dur. Rêber Apo, günümüze kadar her şahadetin ardından yeni atılım geliştirmek ve kazanımlar elde etmek için PKK'de çok büyük değerler yarattı.  

Bütün kazanımlarımız, yaratılan değerler hepsi şehitler sayesindedir. Şehitlerin emeğinin olmadığı hiç bir gelişme yok. Bütün başarılar, zaferler şehitlerin eseridir. Şehitler sayesinde onurlu, namuslu, şerefli, varlığı için mücadele eden, zulme, baskıya, işgale karşı duran, baş eğmeyen, iradeli milyonlarca insan oldu. Bizler de şehitlerin yolundan gittiğimiz için, aynı çizgide mücadele ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Yurtsever halkımız da ilk andan günümüze kadar şehitlere bağlı kaldı, takipçileri oldu. Şehit düşen arkadaşlar bu halkın çocuklarıdır. Bundan dolayı şehitlerle Kürt halkı arasında çok güçlü bir bağ kurulmuştur. Bugüne kadar da devam ediyor. Halkımız da şehitleri ile gurur duyuyor, onların yürüttüğü mücadele çizgisini esas alarak hiç bir baskı ve zulme boyun eğmiyor. Bu gerçek halkımızı tüm dünyada örnek bir halk haline getirdi."

BU SAVAŞ ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ SAVAŞIDIR

"Önder Apo ve şehitler gerçekliği ile tarihi kazanımlar elde edilse de maalesef hala tam olarak istediğimiz zafere ulaşamadık" diyen Xebat Andok, nedenini ise şu şekilde anlattı: "Çünkü varlık ve özgürlük sorunlarımız var. Kürt halkı büyük tehlikelerle karşı karşıyadır. Şu an Ortadoğu'da ve Kürdistan'da 3. dünya savaşı yaşanıyor. Bu 3. dünya savaşında Kürt halkını soykırıma uğratmak  istiyorlar. Çünkü 1. dünya savaşında Ermenileri, Süryaniler, Asurileri, Êzidîleri katlettiler, 2. dünya savaşında Yahudileri katlettiler, 3. dünya savaşında da Kürt halkını soykırımdan geçirmek istiyorlar. Başarılı olmak için de ilk önce Kürt halkının öncü gücü PKK'yi yok etmek istiyorlar. PKK'nin tasfiyesi ile Kürt halkını soykırımdan geçirecekler. PKK'yi tasfiye etmek için de özgürlük gerillalarını yok etmeyi gerekli görüyorlar.

Bundan dolayı Zap, Metina, Avaşin, Heftanîn, Xakûrkê ve diğer birçok alanda büyük bir savaş yürütülüyor. Kimyasal silahlar, taktik nükleer silahlar kullanılıyor, düşman her türlü insanlık suçu işliyor. Hatta Türk devleti bu savaşta askerini bile yakıyor. Şuan mücadele tarihimizde en büyük savaş yaşanıyor. Şüphesiz bu savaş şehadetleri de beraberinde getiriyor. Çok kısıtlı imkanlar olmasına rağmen insanlık ve Kürt halkı nasıl bir savaş yürütüldüğünü çok iyi görüyor. Zaten örgütümüz de bu savaşı varlık ve yokluk savaşı olarak tanımladı. Bu savaşta özgürlük gerillaları gücünü, moralini, maneviyatlarını iradelerini şehitler gerçekliğinden alıyor. Özgürlük gerillaları bu temelde şehitlerin takipçisi oluyor, düşmana, ihanetçilere ve kapitalist moderniteye en büyük darbeleri vuruyor.  

Şüphesiz bu savaşta halkımıza, dostlarımıza özgürlük ve demokrasi güçlerine de çok büyük sorumluluklar düşüyor. Çünkü bu savaş özgürlük ve demokrasi savaşıdır. İnanıyoruz ki halkımız, dostlarımız, bütün özgürlük ve demokrasi güçleri, kadınlar ve gençler başta olmak üzere mücadele eden tüm güçler, tarihi görev ve sorumluluklarına bağlı olacaktır, İşgalci güçlere karşı tüm sorumluluklarını başarılı bir şekilde yerine getireceklerdir. Bir kez daha partimiz PKK'nin kuruluş yıl dönümü Rêber Apo'ya, yurtsever halkımıza, işgalcilere karşı mevzilerde fedaice direnen yoldaşlarımıza, dostlarımıza, özgürlük ve demokrasi güçlerine kutlu olsun."