Anne Şenyaşar: Böyle adalet mi olur?

AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından Şenyaşar Ailesi'ne dönük düzenlenen katliamla ilgili davanın duruşması görüldü. Anne Emine Şenyaşar, "Katiller dışarıda, oğlum içeride. Bu nasıl adalet" diye tepki gösterdi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının düzenlediği katliamda Şenyaşar Ailesi'nden 3 kişi yaşamını yitirmişti. Katliama ilişkin açılan davanın 3'üncü duruşması görüldü. 2 kardeşi ve babası katledilen Fadıl Şenyaşar ile AKP’li Yıldız’ın 15 ay sonra teslim olan kardeşi Enver Yıldız'ın tutuklu yargılandığı duruşma Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

VEKİLLERE ENGELLEME

Duruşmaya Anne Emine Şenyaşar ve tutuksuz yargılanan oğlu Ferit Şenyaşar ile bazı aile üyeleri katıldı. Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyelerinin yanı sıra, Urfa, Ankara, Antep, Antep ve Malatya barosundan çok sayıda avukat da duruşmaya katıldı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekilleri Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü, eski Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik’in duruşmayı izlemesi ise engellendi.
Elazığ Kapalı Cezaevi’nde rehin tutulan Fadıl Şenyaşar, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Yine AKP’li Yıldız’ın tutuklu bulunan kardeşi de bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.
Anne Emine Şenyaşar, ağlamaktan konuşamazken, sadece tutuklu bulunan oğlunun tahliye edilmesini istedi.

DOSYAYA EKLENMEYEN EVRAKLAR VAR

Şenyaşar Ailesi avukatlarından Hidayet Enmek, iş yerinde yaşanan olayların organize bir şekilde geliştiğini belirterek, yine izlenen görüntülerde iş yerine saldırı gerçekleştirenlerin çoğunun elinde silahlar olduğunu kaydetti. Enmek, savunmasını şöyle sürdürdü: "Dosyaya eklenen tape kayıtları ortada. Tabii kayıtlar kesintiye uğramıştı. Biz bunun tekrardan asıl dosyayı yürüten Urfa’daki savcıdan talep edilmesini istiyoruz. Yine dosyanın 2’ye ayrılması ile buraya eksik gönderilen evraklar var onların tamamlanması gerekiyor. Bizim geçen celse istediğimiz belgeler, Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yine gönderilmedi. Bu belgelerde görgü tanıklarının beyanları bulunmakta. Teknik anlamda tape kayıtlar var. Bunların gönderilmesi gerekiyor. Yine olay yerinde tutulan tutanaklar dosyaya eklenmemiş. Dolayısıyla bu belgelerin eklenmesi gerekiyor.”
Savunma yapan aile avukatlarından Bülent Duran, "Soruşturma hukuka aykırı yürütüldü" dedi.
Mahkeme heyeti, Fadıl Şenyaşar ve Enver Yıldız’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 20 Kasım'a erteledi.

ANNE ŞENYAŞAR: BU NASIL ADALET!

Mahkeme binası önünde fenalaşan Anne Emine Şenyaşar, "Benim eşimi gözümün önünde öldürdüler. 2 oğlumu hastanede katlettiler. Bir oğlumu cezaevine koydular. Şimdi serbest bırakmıyor. Benim oğlum ne yaptı? Neden hastanedeki kamera kayıtlarını ortaya çıkamıyorsunuz? Sizin adaletiniz bu mu? Katiller dışarıda, benim oğlum cezaevinde. Yeter artık, bu nasıl adalet” diye tepki gösterdi.