Anne Şenyaşar: Korkmayın, ayağa kalkın!

Emine Şenyaşar, "Biz bu hükümeti kabul etmiyoruz. Kimse korkmamalı, herkes ayağa kalkmalı" dedi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın direnişi 50 gündür sürüyor.
Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret eden Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri, dayanışma mesajları verdi.

ANNE: BİZ BU HÜKÜMETİ KABUL ETMİYORUZ

İlk ziyaret KESK yöneticileri tarafından gerçekleştirildi. Heyete 3 yıl içinde yaşadıklarına dair aktarımlarda bulunan Emine Şenyaşar, “Biz bu hükümeti ve adaletini kabul etmiyoruz. Herkes ayağa kalkmalı, kimse korkmamalı. Biz burada direniyoruz, bize ses verin” diye konuştu.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 1 Nolu Şubesi Eşbaşkanı Emine Yıldız, destek ve dayanışmayı sürdüreceklerini belirterek, “Adalet sağlanana kadar sizinle birlikte olacağız. Bu dava sizin davanız değil, hepimizin davası. Türkiye'de hukuksuzluğa uğrayan binlerce kişi var. Adalet için gidilecek bir merci yok. Bir birimize destekte bulunarak adaleti sağlayacağız. Paradan beslenen güçler, iktidar gittiğinde yalnız kalacaklar ve bu sizin talep ettiğiniz adalete onlarında ihtiyacı olacak. Bıkmadan, usanmadan siz buradasınız, bizde size güç vereceğiz. KESK şubeleri olarak sizi yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

'DAYANIŞMA AYAKTA TUTUYOR'

Dayanışma ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür eden Ferit Şenyaşar ise ziyaretlerin kendilerini ayakta tuttuğunu söyledi. Dava dosyalarının “hukuka aykırı” bir şekilde ayrıldığını dile getiren Şenyaşar, “Hastanedeki davayla ilgili dosya açılmadı. Savcı bizi kabul etmiyor. Bir adalet binası var ve bizimle görüşmeyen savcıyı koruyorlar. Davanın açılmamasını hukuka uygun buluyorlar. Savcıyla bir kez görüştük, bize 23 kişi tespit ettiğini söyledi. O zaman o 23 kişi hakkında gerekeni yap. Gün gelecek hakim heyeti de bu suça ortak olduğu için yargılanacak. Dayanışmaya geldiğiniz için teşekkürler.  Kapanma olsa da biz evde direnmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aileyi, KESK heyetinden sonra MEBYA-DER yöneticileri de ziyaret etti. Heyet, aileye destek ve dayanışma mesajlarını iletti.