Avaşin'den Garzan'a her yerde direniş: 15 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının işgalci Türk devletine karşı direnişi devam ediyor. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde en az 15 işgalci öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şu ayrıntılar paylaşıldı:

BÊDLÎS’TE 8 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

"1 Haziran günü Bêdlîs’in Tatwan ilçesine bağlı Geliyê Ûranis alanında Hopê ve Kirpman karakolları arasında Transit tipi araçla hareket eden işgalcilere yönelik eylem gerçekleştirilmiştir. Hareket halinde olan askeri araç önce sabotaj taktiği ile vurulmuştur. Daha sonra ferdi silahlarla da vurulan araçta; 1’i teğmen, 1’i astsubay olmak üzere 8 işgalci cezalandırılmıştır.

Eylemden sonra işgalciler alanda kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. 3 Haziran günü güçlerimiz ile işgalciler arasında temas yaşanmış ve şiddetli çatışmalar başlamıştır. İşgalciler burada 1 ölülerinin ve 2 yaralılarının olduğunu belirtmiştir, ancak bu bilgi doğru olmayıp birçok işgalci cezalandırılmıştır. Yaşanan çatışmalarda Êrîş Garzan, Egîd Çiyager ve Dijwar Hezex yoldaşlarımız son mermilerine kadar çatışarak destansı bir direnişle şehadete ulaşmışlardır.

Bu alandaki operasyon halen devam etmektedir.

HBDH GÜÇLERİNDEN İŞGALCİLERE EYLEM

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metina bölgesinde;

HBDH güçleri; 14 Haziran günü saat 19:30’da Koordine Tepesi’nde bulunan işgalcilere karşı koordineli gerilla eylemi gerçekleştirmiştir. Birinci eylem kolu; 2 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedefleyip vurmuş, 2 işgalci cezalandırılırken mevzi de tümden imha edilmiştir. İkinci eylem kolu; içerisinde 1 işgalcinin olduğu mevziyi hedefleyerek vurmuş, 1 işgalci cezalandırılırken mevzi de imha edilmiştir.

3 işgalcinin cezalandırıldığı ve 2 mevzinin de imha edildiği bu eylemden sonra işgalciler saat 21:00’da cezalandırılan askerlerini Skorsky helikopterleri ile alandan götürmüştür.

15 Haziran günü saat 06:20’de Militan Boğazı yamaçlarında bulunan ve pusu faaliyeti yürüten işgalciler denetime alınmıştır. Denetim altına alınan işgalcilere yönelik suikast taktiği ile eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

14 Haziran günü saat 22:30’da Orê, Sereru ve Koordine alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda arazide yangın çıkmıştır. Bu yangın halen devam etmektedir.

14 Haziran günü 22:30 – 23:00 saatleri arasında Derarê bölgesinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

İŞGALCİLER SABOTAJ TAKTİĞİ İLE VURULDU, 2 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

14 Haziran günü 18:00 – 19:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Basya ve Stûnê alanları obüs ve havanlarla bombalanmıştır. Saat 20:10’da Girê Sor alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır. 20:00 – 20:30 saatleri arasında Süleyman Tepesi savaş uçakları ile 3 kez bombalanmıştır. Saat 21:00’da Süleyman Tepesi’ne ve silsilesine helikopterler ile indirme yapılmıştır. 15 Haziran günü saat 05:20’de Süleyman Tepesi’ndeki savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler ferdi silahlar ile vurulmuştur. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmiştir. Saat 05:50’de Süleyman Tepesi’ndeki işgalciler 2 kez sabotaj taktiği ile vurulmuştur. Bu eylemlerde 2 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir.

15 Haziran günü 00:00 – 01:00 saatleri arasında Werxelê’deki savaş tünelleri saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Güçlerimiz tarafından bu helikopterlere müdahale edilmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.
AĞIR SİLAHLARLA EYLEM

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

14 Haziran günü saat 10:30’da Xeregol Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik ağır silahlar ile eylem gerçekleştirilmiştir. Düşman mevzilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde işgalcilerin ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

14 Haziran günü saat 23:15 – 01:30 saatleri arasında T Harfi ve Küçük Cilo alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır."