Bagok şehidi Fatma Çiçek’in ailesi cenaze için başvurdu

Bagok'taki hava saldırısında şehit düşen 4 kadın gerillanın cenazesi morgda tutulurken, bir aile daha cenazesini almak için kan örneği verdi.

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Bagok Dağı’nda 11 Aralık’ta başlayan ve 15 Aralık'a kadar süren askeri saldırılar sırasında gerçekleştirilen hava bombardımanında 6 YJA Star  gerillası şehit düşmüştü.

Kadınlardan Deniz Orak (Hîra) ve Simanur Kaya'nın (Mesken) cenazeleri aileleri tarafından alınarak, Artuklu ile Nusaybin'de defnedilirken, 4 cenaze halen morgda tutuluyor. 

Bir aile daha teşhis için Mardin'e geldi. Amed’in Bismil ilçesinden gelen Fatma Çiçek'in ailesi tanınmayacak hale getirilen cenazeler arasında teşhis yapamadı. Bunun üzerine aile DNA testi yapılması için kan örneği vererek, Bismil'e döndü. 

Önceki gün de Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Aluca (Ulucanlar) köyünden gelen Betül Dilen’in (Dicle) ailesi teşhis yapamadığı için kan örneği vermişti. 

DNA örneklerinin gelmemesi durumunda cenazelerin Aralık ayının son günü morgdan alınarak, Artuklu ilçesindeki Kimsesizler Mezarlığı’na defnedileceği belirtiliyor.