Başur’da PKK için 100 bin imza toplandı

PKK’nin “yasaklı örgütler listesi”nden çıkarılması için başlatılan kampanya çerçevesinde Güney Kürdistan’da 100 binin üzerinde imza toplandı.

Kürtlere Uluslararası Adalet İnisiyatifi’nin çağrısıyla 30 ülkede bir araya gelen uluslararası 1003 isim 13 Aralık 2021’de “PKK yasaklı örgütler listelerinden çıkarılsın” kampanyasına katıldı. Avrupa, ABD, Kanada ve Avustralya’da yürütülen kampanyayla, 4 milyon imzanın toplanması hedefleniyor. İmzalar, Avrupa Konseyi ve ABD’de insan hakları kurumlarına sunulacak. İmza kampanyasının başladığı günden beri dünyanın birçok yerine yayıldı ve birçok kesimden destekler geldi.

Yürütülen kampanya kapsamında 29 Ocak’ta Süleymaniye’de aralarında aydın, yazar, sanatçı, siyasetçi ve toplumun ileri gelenleri de bir araya gelerek Kürdistan Bölgesi’nde de kampanyayı sürdürme kararı aldı. Kampanyanın başladığı ilk günden beri Süleymaniye, Hewlêr, Germiyan, Kelar ve daha birçok yerden sivil toplum örgütleri, aydınlar, yazarlar ve halk büyük destek verdi.

PKK’nin “yasaklı örgütler listesi”nden çıkarılması için başlatılan Kampanya Komitesi üyelerinden Mihemed Emin Pênciwênî, yürüttükleri çalışmalara ilişkin Rojnews’e değerlendirmelerde bulundu. Kampanyanın başladığı günden bu yana çok iyi devam ettiğini dile getiren Mihemed Emin Pênciwênî, halk tarafından memnuniyetle karşılandığını ve kampanyaya büyük destek verildiğini anlattı.

PKK’nin “yasaklı listesi”nden çıkarılması için Kürdistan Bölgesi’nde başlatılan kampanya çerçevesinde 100 binden fazla imza topladıklarını söyleyen Mihemed Emin Pênciwênî, hedeflerinin bir milyon imza olduğunu dile getirdi. Mihemed Emin Pênciwênî, “Toplayacağımız imzaları Hollanda’daki Uluslararası Lahey Mahkemesi’ne, Fransa’daki Strasburg Mahkemesi’ne, ilgili kurum ve kuruluşlara sunacağız. Yakında bu konuda da kapsamlı konferans ve toplantılar düzenleyeceğiz” dedi.