Başurlu gençler: İşgale karşı tavır alalım!

Türk ordusu, peşmerge kıyafetleriyle gerilla alanlarına saldırıyor. Başurlu gençler, "Kardeş savaşı çıkarmak istiyorlar; tavır alalım" dedi.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan'a yönelik işgal saldırıları sürerken, Türk askerlerinin, işgal ettiği bölgelerde peşmerge kıyafetleriyle kontrol noktası kurduğu öğrenildi.

Başurlu gençler ise işgale karşı Binarê Qendil'de başlattıkları canlı kalkan eyleminin 3. gününde.
Gençler adına açıklamayı yapan Agirin Başur, şunları kaydetti:

“Bu uygulamaları asla kabul etmiyoruz. Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Binarê Qendil’de canlı kalkan eylemi başlattık ve eylemi büyüteceğiz. Türk ordusu pêşmerge kıyafetleri ile gerillalara saldırarak, Kürtler arasında kardeş savaşını çıkarmaya çalışıyor. Pêşmerge kıyafetleri Kürtler için kutsaldır. Binlerce pêşmerge bu kıyafetlerle şehit düştü.  Türk devletinin bu uygulamalarına karşı herkes tavır içerisinde olmalıdır. Eylemciler olarak pêşmergelerin kardeş savaşını çıkarmak isteyenlerin ortağı olmasını istemiyoruz. KDP ve YNK’nin bu konuda Türkiye ve İran’la ortaklık yapmasını kabul etmiyoruz. Başurlu gençler olarak şehit ailelerine, pêşmergelere ve Başur halkına çağrımız; düşmanın uygulamalarına karşı tavırlarını ortaya koysunlar."