Belediye eşbaşkanları tek kişilik hücrede tutuluyor

5 Kasım günü Elazığ 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edilen Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman ve Gever Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı sevk edildikleri günden bu yana tek kişilik hücrelerde tutuluyor.

Hakkari kent merkezinde ve Gever ilçesinde 15 Ekim günü yapılan baskınla gözaltına alınan ve 17 Ekim günü çıkarıldıkları mahkemede “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası” suçlaması ile tutuklanan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman ve Gever Belediye Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı 5 Kasım günü Van’dan Elazığ 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edildi. Eşbaşkanlarla görüşen aileler bireyleri ve avukatları Karaman ve Sarı’nın sevk edildikleri günden beri tek kişilik hücrelerde tutulduklarını aktardı.

Yüksekova Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarının avukatlarının verdiği bilgiye göre mevcut durumun ortadan kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunduklarını ve Karaman ile Sarı’nın biran önce tek kişilik hücrelerden çıkarılması için gerekli mercilere başvurduklarını belirtti.