Belediyenin ihmalkarlığı Amedli genci öldürdü

Amed'de belediyenin yıkılmak üzere boşattığı evde, satmak için demir sökmeye çalışan 17 yaşındaki Devran Onay, yaşamını yitirdi.

Amed'de belediyenin yıkılmak üzere boşattığı evde, satmak için demir sökmeye çalışan 17 yaşındaki Devran Onay, yaşamını yitirdi.

Amed'in Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi Ben u Sen semtinde yaşayan 17 yaşındaki Devran Onay, 26 Aralık Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesinin Sur çevresinde kamulaştırdığı ve yıkım için bekletilen evlerden birinin demir parçalarını sökmeye çalışırken enkaz altında kaldı. Onay’ın bağrışmalarını duyan hak, enkazı kaldırıp sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralı genci Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Buradan da Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Onay, 27 Aralık’ta yaşamını yitirdi. Onay’ın cenazesi Mardin Kapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BELEDİYENİN İHMALKARLIĞI

Kürt kentlerinde özellikle yoksul kesimlerin yaşadığı mahallelerde halk, metruk ve harabe evlerde söktükleri demir ve kabloları satarak geçimlerini sağlamaya çalışırken, mahalle sakinleri, söz konusu alanın yıkım kararı verildikten sonra boşaltıldığı ancak alanın kapatılmasına yönelik hiçbir önlemin alınmadığını belirtti.

'1 KİLO DEMİR İÇİN TORUNUMU ÖLDÜRDÜLER'

Onay’ın dedesi Mehmet Garbur, belediyenin kendi evi için de yıkım kararı verdiğini, semtteki evlerin yıkımının yarım bırakıldığını, belediyenin söz konusu olayda ihmalkar davrandığını vurguladı, "Devran, gençtir, çocuktur, işsizdir, açtır, ne yapsın? 1 kilo demir için torunumun hayatını mahvettiler” dedi.

Garbur, belediyenin ihmalkârlığı nedeniyle dava açacağını belirterek, hukuki destek talebinde bulundu.