'Büyük Komutan Çiçek Botan ve Dılgeş Botan’ı saygıyla anıyoruz'

HPG, PKK Merkez Komitesi ve HPG ve YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Çiçek Botan arkadaşımız ile bu birlikte yer alan Dılgeş Botan’ın son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehadete ulaştığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi , Dersim’de şehit düşen 2 gerillaya ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

“AKP-MHP faşist iktidarı Kürt soykırımında sonuca gitmek için devletin her türlü imkanını devreye koyarak, Kürt halkına karşı topyekûn bir savaş yürütmektedir. Faşist iktidarın yönelimlerinden kaynaklı her gün çatışmalar yaşanmaktadır. Düşmanın işgal girişimlerine karşı gerilla gücümüz de hem direnişlerle hem de saldırı ruhu ile gerçekleştirdiği eylemler ile düşmana ağır kayıplar verdirmektedir.

4 Ekim günü Dersim’in Pülümür ilçesi kırsalında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda askerin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmadaki sayı tespit edilememiştir. İşgalciler ile güçlerimiz arasındaki bu çatışmada Dersim Saha Komutanlığı’nda ve aynı zamanda PKK Merkez Komitesi ve HPG ve YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Çiçek Botan arkadaşımız ile bu birlikte yer alan Dılgeş Botan yoldaşımız son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır. Çiçek Botan ve Dılgeş Botan arkadaşlarımızın değerli ve yurtsever aileleri başta olmak üzere halkımıza başsağlığı diliyor şehitlerimizin anısını zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

                        

Kod Adı: Çiçek Botan
Adı Soyadı: Hacer Kaya
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Hayfe – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Ekim 2019 / Dersim

 

 

 

Kod Adı: Dılgeş Botan
Adı Soyadı: Mehdi Kaplan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Saime – Muhsin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Ekim 2019 / Dersim

 

 

ÇİÇEK BOTAN: 28 YILLIK MÜCADELEDE ÖNEMLİ SORUMLULUKLAR ÜSTLENDİ

Çiçek Botan arkadaşımız köklü bir direniş geleneği olan Batman ilimizin Beşiri ilçesinde yurtsever bir aile kültürü içerisinde yetişmiş ve 1991 yılında mücadele saflarına katılmıştır. Kürdistan’da serhıldanlarının ve direnişin en yoğun yaşandığı dönemlerde Çiçek Botan arkadaşımız bir grup akraba çevresi ile birlikte genç yaşta mücadeleye katılmıştır.  Çiçek Botan arkadaş 28 yıllık mücadele hayatında başta Botan sahası olmak üzere Medya Savunma Alanları’na bağlı birçok eyalet ile Merkez Karargâh Komutanlığı’nda görev ve sorumluluklar üstlenmiştir. 

ÖNCÜ BİR MİLİTAN OLARAK TARİHİMİZDE İZ BIRAKTI

Çiçek Botan arkadaşımız serhildan sürecinde katılmış, kadın ordulaşması, kadın özgürlük hareketinin gelişim süreçlerini en zorlu alanlarda yaşayarak güçlü bir mücadele birikimi kazanmıştır. Çiçek arkadaşın 28 yıllık mücadele yaşamı kadın ordulaşmamızın özeti olmuştur. Ordulaşma sürecimizden, şehit düştüğü ana kadar emekle, özveriyle, cesaret ve disiplinle yoğrulmuş ve öncü komutanlarımızdan biri olmuştur. Kadın komutanlaşmasında taktiğin ve savaşın gelişiminde iddialı bir duruşun ve başarılı bir performansın sahibi olmuştur.  Tüm bu tecrübe ve birikimleriyle 2011 ve 2012 yıllarında devrimci halk savaşının en etkili yürütüldüğü alanlarımızdan olan Xakurke Eyaleti’nin komutanlığında görev yürütmüştür. Bu süreçte Şehit Çiçek ve Şehit Alişer hamlesi kapsamında başta Şemzinan olmak üzere dönemin en etkili ve sonuç alıcı eylemsellik sürecinde aktif rol üstlenmiş ve emek harcamış olan komutanlarımızdan olmuştur. Çiçek arkadaşımız askeri komutanlık özellikleri ile mücadele içerisinde öne çıkmış ve her zaman en zorlu, kritik dönemlerde sorumluluk üstlenmiştir. Bu kapsamda Merkez Karargâh YJA STAR komutanlığında da görev üstlenmiş ve güçlü bir çabanın sahibi olmuştur. Çiçek Botan arkadaşımız askeri komuta yeteneğini, ideolojik ve örgütsel birikimi ile güçlü bir biçimde buluşturmuş ve PKK Merkez Komitesi Üyeliği ile önemli sorumluluklar üstlenmiştir.  Genç yaşta mücadeleye katılan Çiçek arkadaşımız emeği ve gelişimi ile tüm yoldaşların sevgisini ve saygısını kazanmış ve her bir arkadaşa çok şey öğretmiştir. Çiçek arkadaşımız komple devrimcilik özellikleri ile hareketimizin öncü militanlarından ve komutanlarından biri olarak mücadele tarihimizde iz bırakmıştır.

DILGEŞ BOTAN: FEDAKAR BİR GERİLLA

Dılgeş Botan arkadaşımız, dünyaya geldiği Hakkari’de, düşman gerçekliğiyle büyümüş ve sömürgeci TC devletinin Kürt halkı üzerindeki soykırım ve baskı politikalarına yakından tanıklık etmiştir. Düşmanın Kürdistan halkına yönelik olan bu politikalarını kabul etmeyen Dılgeş yoldaş, 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Sade ve saf Kürtlük değerleri içerisinde şekillenen Dılgeş arkadaşımız, düşmanın halkımıza yönelik saldırılarına cevap olabilmek için saflara katıldığı ilk günden itibaren kendisini yetkin bir gerilla olarak yetiştirmeyi hedeflemiştir. Arkadaş çevresinde emekçiliği ve fedakarlığı ile tanınmış ve örgütün dönem görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmıştır. Şehit düşen her bir insanımızın ve arkadaşımızın intikamını almak için büyük bir azimle mücadeleye katılan Dılgeş arkadaşımız, Dersim Eyaletinde düşmana vurulan darbeler içerisinde emeği ve katkısı olan arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Uluslararası komplo saldırıları ile karşı karşıya olduğumuz bu tarihi mücadele süreçlerinde Çiçek yoldaş başta olmak üzere şehitlerimizin anısını bedeli ne olursa olsun Önderlikle özgür yaşamı kazanma temelinde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”