Buldan: Hayal ettiğiniz ülkeyi direnişle yaratacağız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iki ittifakın da Kürt sorununa dair çözüm odaklı yaklaşmadığını belirterek, "Hayal ettiğiniz ülkeyi direnişle yaratacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erzurum Karayazı’da düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Buluşmaya milletvekilleri Hüda Kaya, Murat Çepni, Sıddık Taş, MYK ve PM üyeleri ile parti yöneticileri de katıldı.

Buldan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Onların mecalleri kalmadı. Artık halkımız baskılara meydan okuyor. Halkımız bu baskılara meydan okumakla da sınırlı kalmıyor; partimiz HDP’ye sahip çıkıyoruz diyor, biz Kürdüz diyor. Biz her türlü baskıya karşı ayakta kalmasını bilen, hakkını hukukunu isteyen bir halkız diyor. Bugün Kürt halkı yalnız değil. Yanımızda yoldaşlarımız, dostlarımız, bileşenlerimiz, ittifaklarımız var. Hüda Kaya’mız, Murat Çepni’miz, Sıddık Taş’ımız var. Biz bu yoldaşlarımızla Türkiye halklarının geleceğine dair, yarınlarına dair önemli kararlar alıyoruz. Bir seçim sürecine yaklaşıyoruz. Bu seçim süreci Türkiye tarihini değiştirecek olan bir süreç. Seçimler Türkiye açısından kritik. Seçilecek olan başkan ve milletvekilleri de Türkiye’nin geleceğini belirleyecek olan insanlar olacak. O yüzden bizler HDP olarak yollardayız. Edirne’den Hakkari'ye, Ağrı’dan Kars’a, İstanbul’dan Karayazı’ya kadar her yerdeyiz, her yerde olmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Kendi geleceklerini garanti altına almak için ülkeyi yoksulluğa sürüklüyorlar.

'İKTİDARIN ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL HDP'DİR'

Bugün Türkiye’de açlığın, yoksulluğun ve sefaletin en derin yaşadığı yerlerden birisidir Karayazı. Esnafın halini, çiftçinin halini, işçinin halini bugün Karayazı halkı çok iyi biliyor ve derinden yaşıyor. İşte kendi geleceklerini garanti altına alan AKP-MHP ittifakı halkın geleceğiyle ilgilenmiyor. Halk yoksulluk mu yaşıyor, açlık mı yaşıyor, sefalet mi yaşıyor umurlarında değil. Onları ilgilendiren tek şey HDP’nin varlığı ve kendi gelecekleri. Çünkü biliyorlar ki HDP her yerde onların haksızlığını ve hukuksuzluğunu yüzlerine vuran tek parti.
Bunun için bizimle bu kadar uğraşıyorlar. Bunun için cezaevleri HDP’lilerle dolu. Bunun için bütün belediyelerimize kayyım atadılar. İşte bunun için HDP’ye kapatma davası açtılar. Bunun için Kobani Kumpas Davasını yürütüyorlar. Bunun için vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırmayı gündemlerinden düşürmüyorlar. Neden? Çünkü AKP rejiminin önünde tek engel HDP’dir. Ama şunu bilsinler ki engel olmaya devam edeceğiz. Onlara biat etmeyeceğiz, asla diz çökmeyeceğiz. Bu kadar rahatsız olmalarını elbette ki anlıyoruz. Çünkü HDP onların önündeki en büyük engel olmaya devam edecek.
Ancak 6’lı Masada da bize saldıranlar var. Dün bir açıklama yaptım Ardahan’da, bunun üzerine bana bir cevap yazdılar. Söylemeye devam edeceğiz. Bu ülke faili meçhulleri unutmadı, unutmayacak. Bu ülke köy yakmaları yıkmaları unutmadı, unutmayacak. Bu ülke 12 Eylül dönemlerinde işkence tezgahlarında Kürtlere uygulanan zulmü unutmadı, unutmayacak. Kürtlere dışkı yedirildiğini unutmadı, unutmayacak. Hiç kimse '90’lı yılların kabadayılığına soyunmasın, '90’ların ve geçmişin unutulmasına izin vermeyeceğiz. Onlar da bu kurnazlığı yapmasınlar. Kürtler her zaman geçmişi hatırlar. Bundan sonra da hatırlayacak. Biz artık '90’lı yılları yaşamak istemiyoruz. Biz '90’lardaki faili meçhullerin tekrardan bu ülkeye gelmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü bizim yolumuz demokrasi yoludur, bizim yolumuz barış yoludur, bizim yolumuz adalet yoludur. Bu ülkeye adaleti de barışı da özgürlükleri de getireceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

'İKİ İTTİFAK DA KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜ HEDEFLEMİYOR'

İki tane ittifak var, biliyorsunuz. Bu her iki ittifakın da başta Kürt sorunu olmak üzere bu ülkenin sorunlarını asla çözecek yerden baktıklarını görmüyoruz. Her iki kutup da Alevi sorununa, Kürt sorununa, demokrasi sorununa, kadınların sorununa, gençlerin geleceğine dair hiçbir somut adım atmadılar. Somut projelerini ortaya koymuyorlar. Dolayısıyla Türkiye halkları başta Kürtler, ezilenler, ötekileştirilenler, yok sayılanlar olmak üzere, bu her iki kutba de ne mahkûm ne de mecburdur. Bizim Üçüncü Yolumuz var. Emek ve Özgürlük İttifakımız var. Kürt sorunun çözüldüğü, Alevi toplumunun eşit yurttaşlık hakkına sahip olduğu, kadınların katledilmediği, gençlerin geleceğine güvenle baktığı bir Türkiye’yi getirecek olan ittifak Emek ve Özgürlük İttifakıdır.

'DİRENİŞLE HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

İşte biz seçimlere bu saiklerle hazırlanıyoruz. Yani Türkiye’nin geleceğine damga vuracak, demokrasi sorununa da diğer bütün sorunlara da çözüm bulacak projelerle birlikte seçimlere hazırlanıyoruz. Çünkü çözüm gücü biziz. Çözüm gücü bugün Türkiye’de HDP’dir ve çözüm gücü olmaya da devam edeceğiz. Biliyoruz ki bu ülkenin bize ihtiyacı var. Türkiye toplumunun bize ihtiyacı var. Türkiye’de yaşayan halkların, kadınların, gençlerin bizlere ihtiyacı var. Söz veriyoruz size; hayal ettiğiniz bir Türkiye’yi ve yarınları hep birlikte mücadelemizle ve direnişimizle hayata geçireceğiz.

Büyük haksızlıklar yapıyorlar. Herkes bunun farkında. Sizin seçtiğiniz belediye eşbaşkanlarınızı görevden aldılar ve yerlerine kayyum atadılar. O kayyumlar bugün sanki seçmiş olduğunuz belediye başkanlarıymış gibi görevlerinin başına geçmişler. Görev demeyelim de atandıkları yere gelmişler.
Kayyumlar Ankara’ya yayan gidecek, şimdiden Saray’da kendilerine koltuk bulsunlar.
Seçime kadar hepinizi birer parti yöneticisi gibi çalışmaya davet ediyoruz."