Cenazeler gelmeden çözüm bulunmalı

Amed Barosu’nda devam eden Adalet Nöbeti’nde yer alan Feyziye Kolakan, hasta tutsakların cenazeleri gelmeden çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

İki oğlu tutsak olan Feyziye Kolakan, “Çocuklarımız hepimizin hakkı ve hukuku için hapiste. Kötü bir şey yapmış değiller. Onlar için bir şeyler yapmamız” dedi.

Tutsak ailelerinin Amed Barosu’ndaki Adalet Nöbeti devam ediyor. Aileler, ağır hastalıkları olan yakınlarının derhal serbest bırakılmaları için mücadele ediyor. 53. gününde devam eden Adalet Nöbeti, Amed’deki birçok kurum tarafından her gün ziyaret ediliyor. Buna rağmen halen devlet kurumlarından herhangi bir adım atılmış değil.

Feyziye Kolakan da nöbette yer alanlardan.

ANF’ye konuşan Kolakan, bir oğlunun Bandırma’da diğerinin ise Siverek’te tutsak olduğunu söyledi.

Kolakan, “Salgından beri oğlumun görüşüne gidemiyordum. Eşi gidiyordu, ancak bir defa 5 dakika fazladan görüştükleri için gelinime görüş yasağı verdiler. Son zamanlarda görüşe ben gidiyorum ve Siverek’teki oğlumun durumunun iyi olmadığını görüyorum. Kaç zamandır Baro’da eylemdeyiz. Hukukçuların, baroların, devletin çocuklarımızın bu durumuna bir çare bulmaları lazım. Çocuklarımızın cenazeleri hapishanelerden çıkmadan bir an önce bu soruna bir çözüm bulmamız gerekiyor” dedi.

İŞKENCELERE MARUZ KALIYORLAR

Hasta tutsakların bazılarının yaklaşık 30 yıldır cezaevlerinde olduklarına dikkat çeken Kolakan, “Ne bir aydınlık görüyorlar ne de iyi bir yemek yiyebiliyorlar. Eskiden yemek götürebiliyorduk ama artık onu yasakladılar. Sürekli koğuşlarını basıp aramalar yapıyorlar. Onlara işkence yapıyorlar. Açık görüş olmamasına rağmen her hafta aramalar yapıyorlardı. Zaten devletin avuçlarının içerisindeler. Arama yapmalarını gerektiren ne olabilir ki?” diye sordu.

TUTSAKLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Tüm tutsak ailelerine çağrıda bulunan Kolakan, şunları ifade etti: “Tutsak anneleri eylemimize katılmalı. Nöbetimize destek vererek çocuklarının özgürlükleri için mücadele etmeleri gerekiyor. Bu çocuklar hapishanelerde çürüdüler. Onlar için bir şeyler yapmamız lazım artık. Hukukçular da gelip bize destek vermeli. Çocuklarımız hepimizin hakkı ve hukuku için hapiste. Kötü bir şey yapmış değiller. O yüzden tutsaklarımızın haklarına sahip çıkmaz lazım.”