Cenga Heftanîn direnişinde Arap bir savaşçı

Cenga Heftanîn direnişinde yer alan Arap HPG savaşçısı Şoreş Şedade, Türk devletinin yüzlerce kaybı olduğunu ve pişmanlık yaşadığını belirtti, Arap kadın ve gençleri de direnişe katılmaya çağırdı.

Cenga Heftanîn direnişinde yer alan Şoreş Şedade adlı Arap HPG gerillası, ANF'ye konuştu.
Heftanîn'in kültürel ve toplumsal zenginliğine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Şedade, "Türk devletinin işgal amaçlı bu alana yönelmesi sıradan bir durum değildir. Gerillanın bulunduğu bu bölgede özellikle Asuri, Ermeni ve Kürt halkları birlikte yaşıyorlar. Yani gerçekleşen saldırı aslında bölge halklarının yok edilmesi amacıyla yürütülen faşist devlet politikasının parçasıdır" dedi.

'İŞGAL GÜÇLERİ PİŞMAN OLDU'

Kendi gerçekliğini PKK ile tanıdığını söyleyen Şedade, şunları söyledi:

"İşgalci Türk devletinin düşmanlığı Kürt halkı ile sınırlı değildir. Özgür düşüncesiyle hareket eden, Misak-ı Milli projesine karşı çıkan herkes bu devletin hedefidir. Bunun sayısız örneği var. Heftanîn'e yönelik saldırısı ile Ermeni ve Asuri halklarına düşman olduğunu bir kez daha gösterdi. Herkesin bunu görmesi gerekiyor.

İşgalci Türk ordusu saldırıya geçtiği ilk günden bu yana hava saldırısına ağırlık veriyor ancak gerillanın aldığı tedbirler sayesinde herhangi bir zarar görmedik. Heftanîn'deki direnişimiz hâlâ sürüyor. Türk devletinin propagandasını yaptığı bilgiler gerçeklikten uzaktır. Bölgeye gelen işgal güçleri geldiğine pişman olmuş durumdalar.

Gerilla her yerde etkili eylemler gerçekleştiriyor. Tüm teknik imkanlarına rağemn işgal ordusu güçlerimiz karşısında ilerleyemiyor."

Şedade, gerilla her imkânda darbe vurduğunu belirterek, "Şimdiye kadar Türk devletinin yüzlerce kaybı oldu. Var olan direniş eğer şimdiye kadar devam ediyorsa bu gerillanın modern-profesyonel tarzı sayesindedir. Hiçbir ordu bu kadar tekniğe karşı gerillanın direnişi kadar direnemez ancak güçlü inanç ve irademiz ile pozisyonumuzu daha da güçlendiriyoruz" dedi.

'ARAP KADIN VE GENÇLER DİRENİŞE KATILMALI'

Arap asıllı Şoreş Şedade, şu çağrıları yaptı:

"Tüm Ortadoğu halklarını, özellikle demokrat, özgürlükçü kişilikleri Türk devletinin gerçeğini tanımaya çağırıyorum. Özellikle Arap basınının bu duruma sessizliğini doğru bulmuyorum. Irak halkımızın özellikle tavır takınması gerektiğini belirtiyorum. Şu an yapılan Irak toprağının parçalanmasıdır, buna karşı yurtsever bir tavrın sergilenmesi gerekiyor.
Arap kadın ve gençlerinin direnişe katılmaları ve bu tarihi süreçte rolünü oynamaları gerekiyor."