Cenga Xabur Devrimci Hamlesi: İşgalcileri yenilgiye uğratacağız

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi’nde yer alan gerillalardan Rojevîn Rotînda ve Azad Tîrej, ‘’Başlattığımız hamle şehitlerin intikam hamlesidir. Düşmanı burada bitireceğiz’’ dedi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nın Metina, Avaşin ve Zap alanlarına dönük başlattığı işgal saldırılarına karşı Cenga Xabur Devrimci Hamlesi’nde yer alan gerillalar Rojevîn Rotînda ve Azad Tîrej Ajansımıza konuştu.

Gerilla Rojevîn Rotînda, bulundukları alana dönük geliştirilen işgal saldırılarına karşı Cenga Xabur Devrimci Hamlesi başlattıklarını belirterek ‘’Bir yılı aşkın süredir Metina ve Heftanin’e yönelik işgal saldırıları ve büyük bir savaş var. İşgalci Türk devleti Garê’de kırıldıktan sonra Metina alanına saldırdı. HPG/YJA Star gerillaları olarak düşmanı burada yok edeceğiz. Düşmana büyük darbeler vuracağız. Amacımız, işgalci devleti Metina’da yenmek, onları bertaraf etmektir’’ şeklinde konuştu.  

‘İŞGALCİLERİ YENECEĞİZ, ZAFERİ KAZANACAĞIZ’

Gerilla Azad Tîrej ise gerillanın yeni savaş tarzına dikkat çekerek ‘’Modern gerilla tarzı ile işgalcileri yenilgiye uğratacağız ve zaferi elde edeceğiz’’ dedi.

İşgalci türk ordunun defalarca Metîna alanına asker indirmeye çalıştığını ve her defasında gerillaların direnişi ile karşılaştığını belirten Azad Tîrej, şunları söyledi:

‘’Saldırılardan önce hazırlıklarımız vardı zaten. İşgalciler saldırınca sabotaj ve tuzaklama taktiğimiz çok önemli sonuçlar aldı. Bu taktik düşman askerlerinde büyük bir korkuya yol açtı. Bazı askerlerin bizimle çatışmaya girmemek için kendilerini yaraladıklarını biliyoruz.’’

Gerilla güçleri olarak modern gerillacılıkta her gün kendilerini daha da derinleştirerek geliştirdiklerini, bunun büyük bir başarı olduğunu ve bu temelde işgalci güçlere daha ağır darbeler vuracaklarını kaydeden Azad Tîrej, konuşmasını ‘’Başarı bizim olacak’’ sözleriyle sonlandırdı.