Cizre ve Nusaybin’de son durum: Direniş yayılıyor
Sıkıyönetimin 9’uncu gününe girdiği Cizre ve Nusaybin’de halkın direnişi de büyüyerek devam ediyor.
Sıkıyönetimin 9’uncu gününe girdiği Cizre ve Nusaybin’de halkın direnişi de büyüyerek devam ediyor.
Sıkıyönetimin 9’uncu gününe girdiği Cizre ve Nusaybin’de halkın direnişi de büyüyerek devam ediyor. Cizre halkı mahallelere yapılan top atışlarına karşılık sokaklardan “Biji berxwedana Cizirê” sloganını yükseltirken, ilçede asker ve polis tarafından tüm hastanelerin karargaha dönüştürülmesinden dolayı hastalananlar tedavi edilemiyor.
Nusaybin’de ise saldırılar dün yasak kararı getirilen Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde yoğunlaştı.
CİZRE
Sıkıyönetimin 9 gündür devam ettiği Cizre’de mahallelere dönük top atışları sürerken, halkın öz yönetim direnişi de tüm saldırılara rağmen sürüyor. Yasakla birlikte asker ve polis Cizre Devlet Hastanesi başta olmak üzere ilçedeki bütün okul, kamu kurum ve kuruluşlarını karargaha çevirdi. Asker ve polislerin özellikle de hastaneyi askeri üsse çevirmesi ve ilçedeki bütün ambulanslara el koymaları nedeniyle ilçede hastalar hastanelere götürülemiyor. Halk öz yönetim alanlarında hastaların ve yaralıların tedavilerini kendi imkanları ile yapmaya çalışıyor. Cudi Mahallesi’nde astım hastası olan ve solunum için iki saat arayla solunum cihaza bağlanmaları gereken çocukların tedavileri de yapılamıyor.
Asker ve polis halkın direnişini kıramayınca bu kez de halkı zorla göç ettirmek için damlardaki su depolarını taramaları da dikkat çekiyor. Şimdiye kadar ilçede binlerce evin su deposı saldırılarda patlatıldı.
Askeri tanklardan mahallelere aralıksız yapılan top atışlarında da ilçede şimdiye kadar çok sayıda ev tahrip oldu. Tank ve toplara karşı hendek başlarında ve barikatlar arkasında direnen gençler, evleri bombalananların güvenliklerini sağlamaya çalışıyor. Yapılan her top atışına karşılık sokaklardan zılgıt ve “Biji berxwedana Cizîrê” sloganı yükseltilerek direniş büyütülüyor. İlçede sabah saatleri itibariyle çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.
NUSAYBİN
Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı 9'ncu gününe girerken, dün gece geç saatlere kadar devam eden saldırılar sabah itibariyle tekrar başladı. Başta Zeynelabidin ve Kışla olmak üzere Fırat, Dicle, Yenişehir ve Abdulkadirpaşa mahallelerinin birçok sokak başına konuşlandırılan Akrep ve Ural tipi zırhlı araçlardan mahalleler taranırken, saldırılarda birçok ev hasar gördü. Elektrik ve suyun birçok mahallede kesildiği ilçede yoğun saldırılar devam ediyor.