DBP: Denizler'in mirasına sahip çıkacağız

DBP, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı anarak, miraslarına sahip çıkma ve mücadelelerini büyütme mesajı verdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 6 Mayıs 1972’de idam edilen, Türkiye devrimci hareketinin öncülerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı andı.
Yazılı açıklama yapan DBP,  "Türkiye’deki faşist güçler üç fidanla birlikte demokrasi ve özgürlük mücadelesini de darağacına çektiklerini sandılar. Tüm bunlara rağmen darağacındaki fidanların anılarına ve umutlarına sahip çıkan gençler, bu cendere iklimine sessiz kalmayıp mücadelelerini günümüze dek sürdürmüşlerdir" dedi.

'AYDINLIK BİR MİRAS BIRAKTILAR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
“Yaşasın Türk ve Kürt halkının bağımsız mücadelesi diyerek idam sehpasına yürüyen devrimci önderler bu ülkeye aydınlık bir miras bırakmıştır. Bu aydınlık mirasın temsilcileri bugün başta Kürdistan olmak üzere tüm Türkiye’de özgürlük ve demokrasi mücadelelerini yürütmektedir. Gezi’den Kobani eylemlerine, Boğaziçi öğrencilerinin direnişinden Karadeniz’de toprakları için direnen köylülere kadar Üç Fidan’ın katledilmesinin bir yıl dönümünde daha ülkeyi karanlık bir uçuruma sürüklemek isteyen güçlerle karşı karşıyayız. Kendi çıkarları doğrultusunda ülkenin siyasi ikbalini harcayan güçler ile halkların aydınlığı için mücadele edenler bir kez daha karşı karşıya gelmişlerdir. Bu mücadelede bizler Denizler'in, Hüseyinler'in, Yusuflar'ın mirasına sahip çıkarak, Türkiye halklarını aydınlık bir geleceğe taşıyacağımızın inancıyla devrim yolunda yaşamını feda eden tüm insanları saygıyla anıyor, demokratik ve özgürlük mücadelesini yükselterek yürüteceğimizin sözünü veriyoruz."