DBP, Enfal soykırım harekatında yaşamını yitirenleri andı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Irak diktatörü Saddam Hüseyin tarafından 1980’li yıllarda Kürtler yönelik “Enfal operasyonu” adı altında yürüttüğü soykırımda hayatını kaybedenleri andı.

DBP Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, Baas rejimi tarafından 1986-1989 yılları arasında Güney Kürdistan’da gerçekleştirilen soykırımda yaşamını yitirenleri andı. Soykırımda 200 bin dolayında kişi katledilmişti.

Açıklamada, “Katliamlarda kimyasal silahlarda kullanılmıştır. 2010 yılında başta Irak Yüksek Ceza Mahkemesi başta olmak üzere Norveç, İsveç ve İngiltere parlamentolarında da Kürt Soykırımı tanınmıştır. Büyük bir insanlık suçu olan Enfal katliamının üzerinden yıllar geçmiş olsa da hala hafızalarda tazeliğini korumaktadır” denildi.

DBP, Saddam zihniyetinin güncel versiyonlarına dikkat çekerek “On yıllarca öncesindeki Saddam zihniyeti bugünde Kürt kentlerine ve Kürt sivillerine saldırılarını sürdürmektedir. İŞİD tarafından başta Kobani olmak üzere tüm Kürt kentlerinde saldırılar başlatılmıştır. Kürt kadını öncülüğünde Kobani’de geliştirilen direniş Rojava’nın tüm alanlarında devrime dönüşmüş ve İŞİD rejimini yenilgiye uğratmıştır” dedi.

Açıklama şöyle son buldu: “Bölgedeki başta İŞİD olmak üzere katliamcı tüm kesimler Kürt halkının meşru direnişiyle geriletilmiştir. Saldırganlar bunu bilmelidir ki Kürt halkı hiçbir zaman haklı mücadelesinden geri adım atmayacaktır. Bu vesileyle 14 Nisan Enfal katliamı sırasında yaşamını kaybedenleri saygıyla anarken, savaş suçu sayılan bu katliamları gerçekleştirenleri ise bir kez daha lanetliyoruz.”