Dîren Sema: Gerilla Kürt halkının değerlerini savunuyor

Heftanîn'deki direnişte yer alan gerilla Dîren Sema, Türk devletinin Kürtlerin kazanımlarını yok etmek istediğini, buna karşı gerillanın da Kürt halkının kazanımlarını savunduğunu belirtti. 

Güney Kürdistan'a yönelik işgal harekatı başlatan Türk devletinin Heftanîn'e yönelik saldırıları devam ediyor. YJA Star gerillası Dîren Sema, Heftanîn'deki saldırılara karşı gerillanın direnişini ve şehit düşen yoldaşlarının mücadelesini anlattı. Gerillaların Heftanîn'de fedai bir ruhla direndiklerini söyleyen Dîren Sema, bu direniş karşısında Türk devletinin savaş tekniklerinin boşa çıktığını belirtti. Özellikle Pîrbûla savaşında düşmanın gösterilen direniş karşısında büyük darbeler yediğine dikkat çeken Sema, Pîrbûla direnişinin çok önemli olduğunu kaydetti. 

Direnişte şehit düşen yoldaşlarının verdiği mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sema konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Şüphesiz her arkadaş başarı kazanmak ve düşmana darbe vurmak için büyük emekler veriyor. Direnişte yer almak zaten başlı başına büyük bir cesaret istiyor. Rêber Apo'nun savaşçıları Heftanîn'de emek ve fedakarlıklarla bu direnişi sürdürüyor. Çok değerli direnişçiler Heftanîn'in her alanında savaştı ve şahadete ulaştı."

BİZ HALKIMIZA, HALKIMIZ DA BİZE GÜVENİYOR

Heftanîn'in her parçasının şehitlerin kanı ile sulandığının altının çizen gerilla Dîren Sema, "Heftanîn'de düşmana karşı direnen arkadaşlarımız fedai bir şekilde savaştı ve şehit düştü. Şehit Tolhildan, Memyan ve Ferman da bu arkadaşlardandı. Onlar kadar cesaretli insan tanımadım. Bundan dolayı Heftanîn direnişi fedai bir ruh taşıyor. Her kurşun intikam hırsı ile düşmana sıkılıyor. Bizler tank, top ve savaş uçaklarının sesi ile büyümüş çocuklarız. Biz oyuncağı elinden alındığı için ağlayan çocuklardan değil, özgürlük için ağlayan çocuklardık. Nasıl ki özgürce gülebilmek için yaşıyorsak, öyle de savaşacağız. 

Direnişte yer alan arkadaşların cesareti düşmanın dizlerini titretiyor. Bu direnişi düşmana darbeler vurarak daha da büyüteceğiz. Heftanîn Güney Kürdistan'ın çok önemli bir alanıdır. Bütün Kürt düşmanları bu işgal operasyonu ile Kürt halkının kazanımlarını yok etmek istiyor. Bu yüzden gerilla Kürt halkının değerlerini savunuyor. Ne kadar direnirsek, o kadar özgürleşiriz. Heftanîn'den Güney Kürdistan'ın tüm alanlarına selamlarımızı gönderiyoruz. Halkımızın bize destek olduğunu biliyoruz. Halkımız bize, biz de onlara güveniyoruz. Güney halkı işgalcilere geçit vermeyecektir" diye konuştu.