Dört özgürlük savaşçısına...  

Direnişe sevdalı 4 yoldaş, Peyman, Zenda, Serdar ve Rezan, Heftanin'de kahramanca savaşarak şehitler kervanına katıldı. Uğurlar olsun yoldaşlar, o tertemiz yüreğinizle şu anlamsız çağda yolumuzu aydınlattınız.

Peyman Axin, Zenda Destina, Serdar Mordem ve Rezan Tendürek anısına… Bugün şehadet günleri bir ayını doldurdu ve biz 10-15 güne kadar da hep dönmelerini bekliyorduk. Ve sonra beklenti yerini derin bir umutsuzluğa bıraktı. Sizin şehit olduğunuz gerçeği bizi onurlandırsa da yüreğimizi üzdü, intikamımızı harladı, inancımızı güçlendirdi. Ancak böyle gidişinizi hiçbir şekilde kabul etmedik. Böyle sessizce, zamansız gidişinizi kabullenemedik heval. Çünkü siz 4 cesur kahramanlardınız.

Peyman arkadaş, fedakar, cesur, yerinde durmayı bilmeyen, devrimci bir duruşa sahipti. Kahve renkli, uzun, örgülü saçlarıyla ve kısacık boyuyla atom karınca gibi çalışıyordu. Fedakarlığını ve utangaçlığını gördüğümüzde heval Fuat'ın, "Utanmak; devrimci bir duygudur" sözü aklımıza gelir. Zorlu günlerin yoldaşı ve militanıydın. Büyük bir cesarete sahip, kendine güvenen, başarın bize hep örnek oldu. İnce kalpli ve duygusaldın aynı zamanda. Her anda ve her anlamda emeğin adıydın. Her zorlu sürecin militanıydın. Yoldaşlarının yoldaşıydın. Peyman arkadaş, Geliye Pisaxa'dan, Şeşdara'ya, Şeşdara'dan, Şehit Kendal ve Xantur'a kadar dolu dolu bir gerillacılık yürüttü.

Uzun ve güzel saçları Xabur gibi bu dağların boyuna yakışıyordu. Gülüşleri baharın en güzel çiçeği olarak renklendiriyordu bu diyarları. Direnişi hep kardelen çiçeği gibi başkaldırıp özgürlüğü müjdeliyordu ve direnişe sevdalıydı. Peyman yoldaş, gerillacılık ömrüne çok şey sığdırdı ve Cenga Heftanin'de öncü kadınlardan biri oldu. İşte bu duruşla, hepimizin hayranlığını kazandın. Sen hep yaşa özgürlük dağlarına sevdalı kadın, sen hep yaşa! Yaşamın da direnişin kadar, şahadetin de çok şey yarattı. Ve sen de Cenga Heftanin'de başarının büyük bir adımı oldun. Sadece bir savaşçı değil, aynı zamanda onur direnişinin bir öncüsüydü hepimiz için.

ARDINIZDAN BİR DİRENİŞÇİ KERVANI YÜRÜYOR

Zenda Destina yoldaş denildiğinde, cesaret, fedakarlık, halkına, önderliğe ve şehitlere bağlılık gelir tüm arkadaşlarının aklına. O, emeği ile yaşamın her anında fedai kişiliğini ortaya çıkarıyordu. Beritan Şemzinan'ın, Berçem Ciloların ve Axin Meşkan'ların ardılı olarak yaşamın her anında mücadele ediyorsun. Zagros’ların kızı uzun zaman Zagros, Şemzinan, Xakurkê ve Zerzan'da gerilla faaliyetleri yürüttü. Bu alanlarda birçok savaşa ve direnişe katıldı. Yaşam, savaş ve mücadele tecrübesini kazandı. Apocu, devrimci ve özgür bir kadın direnişçi oldu. 2019 baharında Heftanin alanına geldi ve Cenga Heftanin'deki direniş mücadelesine katıldı.

8 Ağustos 2020'de düşman 'Hançer timi' adlı bir ihanetçi şebekesiyle Pirbula'ya geldi. Zenda yoldaş, Peyman ve Serdar yoldaşla birlikte Geliye Pirbula'da düşmana öldürücü bir darbe vurdular. Hiç ara vermeden savaştılar. 10 Ağustos günü geri çekilmek isterken hava saldırısında bu 3 fedai yoldaşımız, Geli'de büyük bir direnişle kahraman şehitler kervanına katıldılar. Zendacan yoldaş sen sevginle yüreğimize taht kuran kadınsın ve hayallerini yıldızlarla paylaşansın. Cesaret ve inancını Heftanin'de her ağaç, her çiçek köküne ve toprağına ekensin. Onun için "hoşça kal" demiyoruz çünkü sen, her bahar çiçeklerin ve ağaçların ruhunda açılacaksın bu diyarlarda. Sen ve sizler bu topraklara direnişi ektiniz ve ardınızdan bir direnişçi kervanı yürüyor.

ŞU ANLAMSIZ ÇAĞDA YOLUMUZU AYDINLATTINIZ

Rezan ve Serdar yoldaş, yürekli yoldaşlarımız, sizi göremedik ama biliyoruz. Komutanımız Agit gibi bir militandınız. Savaşçıydınız ve yüreğinizi bu dağlara, yoldaşlarınıza ve bizlere verdiniz. Bizi inciten şeylerden biri de bu kızgın savaşta, alana onca arkadaş geldi ve birçoğunu daha görmeden, tanımadan şehit oldular. Kan emici düşman bu fırsatı vermedi bize. Ama yine de yoldaşlık maneviyatını ve hissini azaltmaya gücü yetmeyecek. Uğurlar olsun yoldaşlar, o tertemiz yüreğinizle şu anlamsız çağda yolumuzu aydınlattığınız için…