Edremit’e hep birlikte çöktüler

Van’ın tarihi ve doğal güzellikleriyle tanınan ilçesi Edremit, son zamanlarda AKP’liler ile kayyum ve korucuların rant merkezi haline geldi.

Edremit ilçesine Eylül 2016’dan beri atanan kayyumlar halka ait ne varsa gasp ediyor. Belediyeyle yetinmeyen kayyumlar, şimdi de halka ait arazileri ‘yeni imar revizyon planı’ kapsamında gasp ediyor.

HDP, 2019 seçimlerinde yüzde 70 oy ile kazanmasına rağmen AKP’li gaspçı İsmail Say’a teslim edilen Edremit Belediyesi’ni daha önce de kayyum Atıf Çiçekli yönetiyordu. Atıf Çiçekli, İsmail Say ile yaptığı devir teslim töreninde, “Edremitlilere yaptıysak yaranamadık, seçimlerde bize nankörlük ettiler, bunlara iyilik yaramaz” diyerek tepkisini açık açık dile getirmişti.

SERVETLERİ KATLANDI

Üç yıl boyunca gasp edilen belediyeyi yöneten kayyum Atıf Çiçekli, doğal güzellikleriyle bir turizm ilçesi olan Edremit’i, beton yığınına dönüştürdü. Van Gölü sahiline betondan duvarlar ve parklar yapıldı. 2019 yerel seçimlerini HDP’ye karşı farklı bir biçimde kaybeden AKP’li İsmail Say, HDP’li Eşbaşkan KHK’li olduğu gerekçesiyle belediye başkanı olarak atandı. Edremit’i üç yıldır AKP’li gaspçı İsmail Say yönetiyor. Aradan geçen 5 yıllık süreçte hem kayyum Atıf Çiçekli hem de AKP’li İsmail Say servetlerine servet kattı.

ÇİFTE VİLLALI KAYYUM

İlk kayyum Atıf Çiçekli atanır atanmaz ilk iş olarak 70 bin dönümlük hazine arazisine göz koydu. Bu araziye hemen imara açan Çiçekli, olmayan belediye meclisinin aldığı karara dayanarak bu araziye konutlar yapmaya başladı. Halka ait bu arazi, adeta AKP’li yandaş firmalara peşkeş çekildi. Edremit Kaymakamı olarak Edremit’e atandığında herhangi bir mal varlığı bulunmayan Çiçekli’nin şu anda Edremit’te iki villası bulunuyor.

Çiçekli’nin ardından Edremit’e belediye başkanı olarak atanan AKP’li İsmail Say da Edremit’in nüfus oranına göre iki belediye başkan yardımcısı olması gerekirken kanunlara aykırı biçimde 7 belediye başkan yardımcısı ile çalışıyor. Şu ana kadar yaptığı rant işleriyle yüksek oranda bir mal varlığına ulaşan Say, Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Haziran’da askıya çıkarılan yeni imar revizyon planına halkın itirazları devam ederken Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde 9 katlı binaların yapımına izin verdi. İzin çıkar çıkmaz yandaş firmalar binaların yapımına başladı.

AKP’LİLER ÇOKLU MAAŞLI

Van Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Sinan Özdemir de yakınlarını belediyede işe almakla meşgul. KHK’lıların ihracından sonra Mavi mağazalarının müdürü olan kardeşi Ali Özdemir’i ilgisi olmadığı halde "inşaat mühendisi" diyerek sözleşmeli olarak işe alan Özdemir, Tuşba Belediyesi’nde çalışan eşi Esma Gölgül Özdemir’i de Van Büyükşehir Belediyesi’ne aldırdı. Van Büyükşehir Belediyesi’nde birçok AKP’li çift maaş alıyor.