Eksik ve Dağ: Bu halk sizi pişman edecek

Kars'taki gasba tepki gösteren HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Dersim Dağ, "Halk boyun eğmeyecek ve hesabını soracak" mesajını verdi.

HDP İl Örgütü'nün, siyasi soykırımı ve Kars'taki gasbı protesto etmek için belediye binası önünde yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi.

EKSİK: HALK HESABINI ÇOK AĞIR SORAR

HDP il binasına dönen milletvekilleri kısa bir açıklama yaptı. Burada konuşan Milletvekili Habip Eksik, Kars halkının eşbaşkanlarına sahip çıktığını ve sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi. Eksik, şunları söyledi:
“Kimse, ‘Ben milletvekillerini darp ederim, belediye eşbaşkanlarını tutuklarım ve orada keyif çatarım’ demesin. Bu halk bunun hesabını çok ağır bir şekilde onlara ödetecektir. Bugün Kars’a yapılan bu zulmü, tarih onların defterlerine kara bir şekilde yazacaktır. Ankara’da yapılan hukuksuz uygulamayla 17 arkadaşımızı tutuklayanlar, HDP’ye, Kürt halkına, Türkiye demokrasi güçlerine, dostlarımıza diz çöktüreceklerini zan ediyorlarsa yanılıyorlar. Bizler yıllardır mücadele edip diz çökmedik bundan sonra da diz çökmeyeceğiz. Bizim belediye başkanlarımız çalmadılar, çırpmadılar, ihanet etmediler. Belediye eşbaşkanlarımızın alınları açıktır. Bu halka hizmet ettiler ve bu halkın onurunu korudular."

DAĞ: BU HALK DİZ ÇÖKMEZ

Milletvekili Dersim Dağ da "Saray’dan talimat alanlara sesleniyoruz; pişman olacaksınız" vurgusunda bulunarak, şunları kaydetti:
"Bu devir, bu çark dönecek. Elbette sizin gerçek hukuk önüne çıktığınız günler gelecek. Geç olmadan vazgeçin yoksa pişman olacaksınız. 31 Mart’ta kayyımları pişman eden halk sizi bir kez daha pişman edecek. Bugün 17 arkadaşımızı tutuklayanlar, belediye eşbaşkanlarımızı ve meclis üyelerimizi hukuksuzca gözaltına alanlar şunu bilsinler ki; bu halk bugüne kadar diz çökmedi ve atadığınız kayyumlarla diz çökmez. Siz bu kente ancak kayyım olursunuz. Siz Kars kentinin iradesi olamazsınız. Kars halkının iradesi Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’dır. Kars halkı eşbaşkanlarıyla gurur duyuyor.”