Emine Şenyaşar: Bu nasıl adalet?

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 2 oğlu ile eşi katledilen Emine Şenyaşar, "1,5 yıl sonra sadece bir kişiyi tutukladılar. Diğerleri dışarıda geziyor. Bu nasıl adalet" diye tepki gösterdi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları, Emine Şenyaşar'ın 2 oğlunu ve eşini katletti. Olaya ilişkin açılan davanın 4’üncü duruşması yarın Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Şenyaşar, adalet talebini yineleyerek, 2 buçuk yıldır cezaevinde tutuklu bulunan oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını istedi.

'KATİLLER GEZİYOR, OĞLUMU TUTUKLADILAR'

AKP’li Yıldız’ın yakınları tarafından eşi Hacı Esvet Şenyaşar’ın katledilişine tanıklık ettiğini hatırlatan Emine Şenyaşar, şunları söyledi:

“Ailemden 3 kişiyi öldürdüler, oğlumu tutukladılar. 3 yıla yakındır cezaevinde tek kişilik odada tutuluyor. Ailemden 3 kişiyi öldürenlerden bir buçuk yıl sonra sadece bir kişiyi tutukladılar. Diğerleri dışarıda geziyor. Neden yakalamıyorlar? Bu nasıl adalet? Ağlamaktan gözlerim artık görmüyor. Hastane görüntüleri neden ortaya çıkarılmıyor? Neden saklıyorlar? Hastaneye birlikte gittiğim eşimi gözümün önünde vahşice katlettiler. Çocuklarımın kanı ile hastane duvarları sıvandı. Neden bir gecede hastanenin duvarlarını boyadılar? Hiç mi adalet yok? Oğlumun bırakılmasını istiyorum. Bitsin bu zulüm. Adalet sağlansın. En azından üzerimizdeki zulüm hafiflesin."

'MAHKEME BAĞIMSIZ DEĞİL'

Davayı sahiplenme çağrısında bulunan Ferit Şenyaşar, ilk 2 duruşmada hazırlanan iddianamenin taraflı olduğunu bilmesine rağmen, siyasi baskıdan dolayı mahkemenin bağımsız davranmadığını ifade etti. Mahkeme başkanın "Ben görüntüleri defalarca izledim. Neyin ne olduğunu iyi biliyorum" dediğini belirten Şenyaşar, mahkemenin siyasi baskıdan dolayı tarafsız bir karar vermek yerine duruşmayı ertelediğini, söz konusu baskının kırılması durumunda adaletli bir kararın sağlanabileceğini, tutsak kardeşinin serbest kalacağını söyledi.

Şenyaşar, “Bu davayı takip eden binlerce insan var. Ama pandemi bahane ediliyor. Bu şekilde bizi yalnızlaştırarak, davanın sonuçlanmasını istiyorlar. Mücadelemizi sürdürüyoruz. Gelenler duruşma salonuna alınmasalar da duruşma bitinceye kadar bekliyorlar” dedi.

Babasının katledilmesine ilişkin Enver Yıldız’ın tape kayıtlarını hatırlatan Şenyaşar, şöyle dedi: “Babam hastaneye gidiyor ve orada katlediliyor. Bu tape kayıtlarında mevcut. Babamın katledildiği hastanenin görüntüleri savcının elinde olmasına rağmen iddianameye dönüştürülmüyor. Annem babamın kimler tarafından katledildiğini fotoğraflarla teşhis etti. Kimse tutuklanmadı. Olayı ikiye böldüler. Biz şunu anlıyoruz; savcı iddianameyi hazırlamak istemiyor."