Eski eşbaşkanlar ve 8 kişiye hapis cezası

Görevleri gasp edilen Derik Belediyesi eşbaşkanları Abdülkerim Erdem ile Sabahat Çetinkaya'nın da aralarında olduğu 10 kişiye hapis cezaları verildi.

Mardin’de 2016 yılında görevleri gasp edilen ve 3 yılı aşkın bir süre sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilen eski Derik Belediyesi eşbaşkanları Abdülkerim Erdem ile Sabahat Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu 22 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Mardin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 10 kişinin dosyaları savcılığın mütalaası çerçevesinde tefrik edilirken, 12 kişi hakkında ise karar verildi.

"Örgüt üyeliği" iddiası ile Eşbaşkan Abdülkerim Erdem'e 7 yıl 11 ay, Eşbaşkan Sabahat Çetinkaya'ya 6 yıl 3 ay, Abdullah Ecer'e 6 yıl 3 ay, Cihan Akar'a 7 yıl 6 ay, Mazlum Erek'e 6 yıl 3 ay, Murat Özüçalışır'a 7 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme Tacettin Aslan ve Halit Efe'ye 2 yıl 1'er ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" iddiası ile Mürsel İnan'a ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Aynı şekilde Hüseyin Aydın'a da aynı iddialarla "ağırlaştırılmış müebbet" ve 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kadri Güneş ile Fırat Çelik hakkında ise beraat kararı verildi.