ESP'den Şenyaşarlar'a ziyaret: Direnişi her yere yayacağız!

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, “Şenyaşar Ailesi'nin direnişini her yere yayacağız" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın direnişi 206. gününe girdi. “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğluna destek ziyaretleri de sürüyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü’nün de içinde yer aldığı heyet, aileyi ziyaret etti. Aile, heyeti “Sadece adalet istiyoruz” dövizleriyle karşıladı. Ziyarette aileye, avukatları Hidayet Enmek de eşlik etti.

 'TÜM DEMOKRATİK GÜÇLER DESTEK VERMELİ'

ESP heyetine dava dosyasına ilişkin bilgi veren Avukat Enmek, Adalet Nöbeti’nin engellemelere rağmen sürdürüldüğünü, avukatlar olarak da hukuki süreci sonuna kadar takip edeceklerini ifade etti. Enmek, "Bir gün adalet tecelli edecek. Bu adalet nöbeti biz hukukçuların ne kadar aciz olduğunu gösterdi. Bütün demokratik güçleri aileye destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

'HER YERDE AİLENİN ÇIĞLIĞINI HAYKIRALIM!'

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de bu coğrafyada adalet mücadelesini sürdürmenin önemine dikkat çekti. Tümüklü, dün Urfa'daki 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Suruç Katliamı Davası'nın 20’nci duruşmasının görüldüğünü hatırlatarak, şöyle dedi:

“Dün Suruç’ta da gördük. Adalet sarayları, mahkemeleri, savcıları bu işin siyasi sorumlularının sözcüleri durumundalar. Burada da siyasi sorumlulara sözcülük yapan bir binanın önündeyiz. Bir ailenin nasıl katledildiğini ve mücadelelerinin üstünün nasıl kapatılmak istendiğini görüyoruz. Ailenin çağrısı bir direniş çağrısı. Bize düşen Şenyaşar Ailesi'nin çığlığına ses olmak. Her yerde bu çığlığı haykırmak bizim görevimiz. Bu direnişi her yere yaymak için elimizden geleni yapacağız. Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet demeye devam edeceğiz. Adalet mücadelelerini birleştireceğiz. Bu çığlık bizim çığlığımız.”

Ferit Şenyaşar da nöbet sürecinde yaşadıkları zorlukları aktardı.