ESP Kürdistan: KDP işbirlikçi tutumunu terk etmeli

ESP Kürdistan, "KDP işbirlikçi tutumlarından, ulusal birliğinin önünde engel olmaktan vazgeçmelidir" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Dört parça Kürdistan’da yaşayan halkımız için hayati önemde gelişmelerin yaşandığı bir sürecin içindeyiz. KDP’nin son dönemde yoğunlaşan provokatif saldırıları giderek boyutlanıyor. Israrla sömürgeci güçlerin çıkarları uğruna Kürtler arası bir çatışmanın fitili ateşleniyor, DAİŞ’e karşı savaşmayan, halkı canilerin eline terk edip kaçan KDP, şimdi Kürt Özgürlük Hareketine bileniyor. Ne yazık ki bu saldırı bölge de bulunan sömürgeci faşist güçlerin talimatı ve yönlendirilmesi ile yapılıyor" denildi.

'TARİH ASLA AFFETMEZ'

"KDP bölge gerici güçleriyle, kendi çıkarlarını korumak adı altında ittifaklar yapıyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Ezilenlerin sevgisini kazanmış Rojava ışığını yok etmek, Kandil ve Sincar’ın işgal edilmesi planlarına eklemlenerek tarihin asla affetmeyeceği katliamlar sofrasına dahil olmaktadır" diye kaydedildi.

KDP'nin kaderini sömürgecilerin insafına terk ettiğine dikkat çeken ESP Kürdistan, şunları da ifade etti:

"KDP bu tutumlarından vazgeçmeli. Halkımızın ulusal birliğinin önünde engel olmaktan vazgeçmelidir. Sadece aile ve aşiret menfaatleri uğruna değerlerimizi, umutlarımızı pazarlamaktan vazgeçmelidir.

Yaşanacak onulmaz acılara ve katliamlara sebep olmamalı, Kürt halkları arasında kardeş kanının dökülmesine yol açmamalıdır. KDP yüzünü Kürt halkının ulusal birliğine, özgürlüğüne ve geleceğini inşa etmeye dönmelidir.

Yaşanacak katliam ve işgallere; karşı halkımız, kadınlar, gençler, ezilenler, Sömürgecilere karşı mücadeleyi büyütmelidir. Yürünecek yol bellidir.

Özgürlüğe bu kadar yakınlaşmışken yeni karanlıklara asla izin vermemelidir."