ESP, SKM ve SGDF'den Şenyaşar Ailesi'ne ziyaret

Urfa'da adalet direnişini sürdüren Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret eden ESP, SKM ve SGDF, "Adaleti sokakta kazanacağız" mesajını verdi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının katliamında eşi Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar’ı yitiren Emine Şenyaşar ve katliamda yaralanan Ferit Şenyaşar’ın adliye önündeki eylemine ziyaretler sürüyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti.

'ADALETİ SOKAKTA KAZANACAĞIZ'

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, “Sorumlular, katliamın bir parçası olanlar yargılanmıyor. Şenyaşar Ailesi cezalandırılıyor. Bir oğullarına 37 yıl hapis cezası verildi. Şenyaşar Ailesi zulme karşı adalet nöbeti başlattı. Onların yanındayız ve adalet talepleri bizim de adalet talebimizdir” dedi.
SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş ise katliamın faillerinin dışarıda rahatça dolaştığını ifade etti. Aktaş, “Saraylarda adaleti bulamayacağımızı biliyoruz. Adaleti sokakta arıyoruz. Adalet mücadelelerini birleştirerek sokakta mücadelemizle adaleti kazanacağız. Burada olmaya devam edeceğiz. Herkesi bu mücadeleyi birleştirmeye, büyütmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
SGDF üyesi Helin Yağmur Uci, Şenyaşar ailesi için "Adalet" demenin herkes için adalet demek olduğunu belirtti. Uci, "Çeteci, işgalci, sömürgeci gruplara burada asla izin vermeyeceğiz. Mutlaka biz kazanacağız” şeklinde konuştu.

 'BU NASIL DEVLET?'

Emine Şenyaşar, “Her gün gelip bizi buradan kaldırmak istiyorlar. Ama ben mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Bu nasıl bir devlet? Kimse bizim günahımızı almasın. Hastane kayıtlarını ortaya çıkarmayanların öbür dünyada da karşılarında olacağım. Adalet aramaktan vazgeçmeyeceğim” dedi.
Ferit Şenyaşar ise olayın failleri yargılanana kadar adalet nöbetlerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Şenyaşar, “Dayanışma için vicdanlı bütün insanlara sesleniyoruz, mücadelemize destek vermeye bekliyoruz” dedi.