Evi basılarak gözaltına alınan Yoldaş işkence gördü

Bağlar’da bir kişinin yaşamını yitirdiği ev baskınında gözaltına alınan Ahmet Yoldaş’ın işkence gördüğü için hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dün sabaha karşı Bağlar ilçesi Karacadağ Caddesi üzerinde bulunan Ahmet ve Birsen Yoldaş çiftinin evine baskın düzenledi. Baskında Mardin Kızıltepe doğumlu Mücahit Yılmaz adlı kişi yaşamını yitirdi, ev sahibi Ahmet ve Birsen Yoldaş çifti ise gözaltına alındı.

Yaşamını yitiren Mücahit Yılmaz’ın cenazesi, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgunda tutulurken, Amed’e gelen Yılmaz ailesinin, çocuklarının kimlik bilgisini doğruladığı, ancak cenazeyi göremedikleri için henüz teşhis edemedikleri belirtildi. Yılmaz ailesi fertlerinin, cenazenin teşhisi için Cumhuriyet Savcılığına başvuracağı ifade edildi.

Bu arada ev baskınında gözaltına alınan Ahmet Yoldaş’ın, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde ağır işkencelere maruz kaldığı kaydedildi. Yoldaş’ın, işkence sonucu Diyarbakır Askeri Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenilirken, eşi Birsen Yoldaş ise hala Diyarbakır Emniyeti TEM Şubede tutuluyor.