Fedailik Günü'nü selamlama eylemleri: 26 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın, 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlamak amacıyla gerçekleştirdiği eylemler devam ediyor. Eylemlerde 26 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. 1 mobesse, 1 askeri çadır, 1 mevzi imha edilirken, 1 mobesseye de el konuldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Fedaileşerek savaşan ve işgalci TC ordusuna büyük darbeler vuran Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın, 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlamak amacıyla gerçekleştirdiği kapsamlı eylemler devam etmektedir. Güçlerimizin Apocu militan ruhla gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 26 işgalci cezalandırılmış, 1 mobesse kamera sistemi, 1 askeri çadır, 1 mevzi imha edilmiş ve 1 mobesse kamera sistemime el konulmuştur.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

23 Haziran saat 03:00’da işgalci TC ordusunun Girê Şehîd Şahan çevresine yerleştirdiği mobesse kamera sistemi güçlerimiz tarafından imha edilmiştir. Aynı gün saat 10:30’da Girê Şehîd Şahan’daki işgalciler, iki koldan yarı hareketli timlerimiz tarafından suikast ve ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

24 Haziran saat 13:00 ve 15:00’da Girê Karker’de bulunan işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 3 işgalci cezalandırılmış ve 1 mevzi imha edilmiştir. Aynı gün Ermûş alanında bulunan Girê Şehîd Botan’daki işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmiştir.

26 Haziran saat 08:45’te Girê Şehîd Axîn’de bulunan işgalciler, ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Haziran günü işgalci TC ordusunun Girê Şehîd Kamûran alanına yerleştirdiği mobesse kamera sistemine güçlerimiz tarafından el konulmuştur.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

25 Haziran günü Kanî Biyê yamaçlarında hareket halinde olan bir grup işgalci, hareketli gerilla timlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altına alınan işgalciler aynı gün saat 18:00’da yıldırım hızıyla ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurulmuştur. Güçlerimizin yüksek saldırı ruhuyla kısa süre içinde gerçekleştirdiği bu eylemin sonucunda 6 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Haziran saat 08:10’da Werxelê Direniş Alanı çevresinde hareket halinde olana işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

25 ve 26 Haziran tarihlerinde Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na bulunan savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler üç kez güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmiştir.

25 Haziran saat 13:40’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı çevresine konumlanmak isteyen işgalciler, hareketli timlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra iki koldan koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; ferdi silahlarla işgalcileri hedefleyerek vurmuş, 2 işgalciyi cezalandırmış ve 1 mobesse kamera sistemini imha etmiştir. İkinci eylem kolu ise; bir grup işgalciyi etkili bir şekilde vurarak 4 işgalciyi cezalandırmış ve 1 askeri çadırı imha etmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

26 Haziran günü işgalci TC ordusu, Girê Hakkarî Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Zemanî savaş tünellerine doğru ilerlemek istemiştir. Güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşandıktan sonra işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

26 Haziran saat 15:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nda bulunan savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli YJA Star timlerimiz tarafından hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 15:30’da patlayıcılarla savaş tünellerine saldırmak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 19:45’te alana indirme yapmak isteyen helikopterler, güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Tekrar savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Haziran saat 05:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı çevresinde hareket halinde olan işgalciler denetim altına alındıktan sonra ferdi silahlarla vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

25 ve 26 Haziran günleri Şehîd Berxwedan ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları 24 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

24 Haziran’da Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf, Geliyê Çilûçar, Geliyê Lolanê ve Girê Şehîd Akîf alanları sınır hattındaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır. Bombardıman sonucunda ormanlık alanlarda çıkan yangınlar devam etmektedir.

25 Haziran’da Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanı sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler ve 4 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

25 Haziran günü Zap bölgesine bağlı Çemço ve Koker alanları sınırdaki karakollardan atılan obüsler ve 3 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

25 ve 27 Haziran tarihleri arasında Metîna bölgesine bağlı Girê Ortê alanı TC’nin Kanî Masî üssünden atılan obüslerle bombalanmıştır. 26 Haziran günü Girê Hakkarî çevresi sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

26 Haziran günü Zap bölgesine bağlı Saca, Şehîd Şahîn, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları onlarca kez saldırı helikopteri ve sınırdaki karakollardan atılan obüslerle, 7 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”