GÜNDEM 29 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Avukat Newroz Uysal, AİHM’in Öcalan ve ağırlaştırılmış müebbetlik tutsakların bir gün dışarı çıkmalarını sağlayan umut hakkını tanıyacak ve uygulayacak bir mekanizmanın kurulmasını istediğini söyledi.

-PKK'nin "terör" listesinden çıkarılması için başlatılan kampanyaya destek veren Alman Avukat Roland Meister, Die Linke'den Lukas Eitel ve Fransız Komünist Partsi Uluslararası Sözcüsü Cyril Beniot, PKK yasağının en büyük nedeninin silah ticareti olduğuna dikkat çekti.

- 2022’de yargı harçlarına yüzde 36,2 oranında zam geldi. AYM’ye bireysel başvurusu toplam 750 TL civarını bulurken, işe iade davası açan bir işçi alacak davasıyla da birlikte neredeyse 3 bin liraya yakın para ödüyor.

–Ekonomik kriz, Hakkari’de birçok kadın esnafın işlerini olumsuz etkiledi. İş yapamayan kadın esnaflar, kiralarını dahi ödeyemez duruma gelip eve kapanmak zorunda kaldı.

- Kürt sanatçı Fırat Med, Kürtler için müzik ve sanatın mücadeleyle bağının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

-Nona Gaprindashvili, The Queen's Gambit adlı dizide 'erkeklerle hiç karşılaşmadığı' satırın fena halde cinsiyetçi ve aşağılayıcı olduğunu söyleyerek Netflix’e dava açtı.