‘Gabar Dağı’na kimse ajanlık faaliyeti için gelmemeli’

HPG Gabar Eyalet Komutanlığı, soykırımcı, faşist Türk devletinin Gabar Dağı çevresindeki insanları ajanlık faaliyeti yürütmesi için gerilla alanlarına yönlendirdiğini belirterek, “Hiç kimse gerilla alanlarına ajanlık faaliyeti için gelmemelidir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Gabar Eyalet Komutanlığı yurtsever bölge halkına düşmanın bu türden ahlaksızca ve sinsi politikalarına karşı duyarlı olması çağrısında da bulundu.

HPG Gabar Eyalet Komutanlığı açıklamasında şunlara dikkat çekti: “Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında sonuçsuz kalan sömürgeci soykırımcı faşist Türk devleti ahlaksızca yöntemlere başvurmaktadır. Gabar Dağı çevresinde bulunan köylerdeki insanlarımızı ajanlık faaliyeti yürütmeleri için gerilla alanlarına doğru yönlendirmektedir.

Sömürgeci düşmanla işbirliği yürüten ve ajanlık faaliyetinde bulunanlar hiç kuşkusuz Kürt halkına karşı işlenen suçlara ortak olurlar.

Yurtsever bölge halkının düşmanın bu türden ahlaksızca ve sinsi kirli politikaları karşısında duyarlı olmaları çağrısında bulunuyor, gerilla alanlarına bu tür amaçlarla gelmemeleri için uyarıyoruz.”