Gazeteci Rizgar Deniz anıldı

DAİŞ çetelerinin Dêrazor’daki saldırısında yaralandıktan sonra şehit düşen ANHA muhabiri Rizgar Adanmış (Rizgar Deniz), şehadetinin 3’üncü yıldönümünde mezarı başında anıldı.

DAİŞ çetelerinin Dêrazor’daki saldırısında yaralandıktan sonra 70 günlük yaşam mücadelesine yenik düşen ve 18 Aralık 2017’de şehit olan ANHA muhabiri Rizgar Adanmış (Rizgar Deniz), Maxmur’daki mezarı başında anıldı.

Anmada bir dakikalık saygı duruşunun ardından özgür basın emekçileri adına Weysî Tallî bir konuşma yaptı. Tallî, Şehit Rizgar şahsında bütün şehitleri andı, ailesine ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Şehit Rizgar’ın annesi Meryem Adanmış ise konuşmasında “Şehit Rizgar şahsında bütün devrim ve özgür basın şehitlerini anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugün halk, mezarı başında O’nu anarak şehidine sahip çıkıyor. Rizgar’ın şehadeti ne kadar ağır olsa da onunla gurur duyuyorum.

İşgalci Türk devleti şunu çok iyi bilsin ki bizi tutuklasa da şehit düşürse de bizi Önder Apo’nun fikirlerinden ve şehitlerimizin mirasından alıkoyamaz. Bir şehit annesi olarak söylüyorum; sağ olduğum sürece çocuklarımın, şehitlerin, Önderliğin ve halkımın mücadelesini sürdüreceğim. Şehitlere sözümüz olsun, onların izinde olacağız” dedi.

Anma, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.