Gerilla Diren: Kürdistan gençleri Heftanin'de tarih yazıyor

Heftanin'de devam eden direnişte yer alan YJA Star gerillası Diren Serhed, Türk devletinin saldırılarına karşı Kürdistan gençlerinin tarih yazdığını belirtti.

Türk devletinin işgal saldırısı altında olan Heftanin'de gerilla direnişi devam ediyor. Cenga Heftanin'e yeni katılan YJA Star gerillası Diren Serhed, Heftanin’de yürütülen direnişin büyüklüğünü değerlendirdi. Cenga Heftanin’e katılmak için gelen YJA Star gerillası Diren Serhed, birçok gerillanın da bu direnişe katılmak ve Heftanin'de olmak istediğini belirtti. Bu hamlede yer almanın kendisi için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan gerilla Diren Serhed, "Şu ana kadar gördüğüm arkadaşların maneviyatı, morali çok yüksekti.

Bu kadar tekniğe karşı bu direnişin ortaya çıkması büyük bir çabadır. Bazı arkadaşlar görüyorum yaralanmalarına rağmen yine de düşmanın üzerine saldırı ruhuyla gidiyorlar, çok fedaice yapıyorlar, bunu dile getirmek bile çok zor. Buna şahitlik etmek bile zorken dile getirmek daha da zordur. Bu süreçte direnişe şahitlik edip, Cenga Heftanin'de yer almak çok büyük bir onurdur.

Kürdistan tarihinde çok büyük direnişler vardır. Bu direniş de onlardan biridir. Yapılan eylemler, gördüğüm arkadaşların morali bende büyük bir etki yarattı. Bu duyguyu burada yaşamak çok anlamlı ve dile gelmesi zor. Hem bir ceng meydanı hem de bir direniş meydanıdır burası" diye konuştu.

HEYECANIMIZIN KAYNAĞI ÖNDERLİK

Heftanin'in başka anamda Botan olduğunu dile getiren YJA Star gerillası Diren Serhed, "Güçlü bir pratik yürütmek ve bu direnişe layık olmak istiyorum. Heftanin bizim için başka bir Botan demektir. Bunu yansıtmak, bunu eylemlerde, pratikte yaşatmak, göstermek büyük bir anlam. Şimdiye kadar direniş sürüyor hala. Birçok asker öldürüldü, büyük bir tekniğe rağmen yüzlerce asker öldürüldü. PKK ve PKK'nin militanları, Kürdistan'ın gençleri tarih yazıyor" dedi.

Gerillanın moral kaynağının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu dile getiren gerilla Diren, Güney Kürdistan topraklarını sonuna kadar savunacaklarını belirtti. Gerillanın çok büyük bir moralle direndiğini söyleyen gerilla Diren konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Bu heyecana katılmak, bu moralde her şeye rağmen yer almak çok önemli. Bu ruh beraberinde direnişle, başarıyı da getirecektir. Bizim direnç kaynağımız Önderliğimiz ve şehitlerimizdir. Moral kaynağımız Önderliktir, heyecanımızın kaynağı da Önderliktir.

Burası Güney topraklarıdır, Güney halkına aittir bu topraklar. Kürtlere aittir. Gitmesi gereken birileri varsa onlar da işgalcilerdir. Ben Dupişk alanına gideceğim. Tıpkı akrep gibi saldıracağız onlara. Kimse PKK'nin fedailiği karşısında duramaz. Ayrıca Kürdistan topraklarında da duramazlar. Su anda mevzide işgalcilere karşı savaşan tüm yoldaşlarımın hepsini selamlıyorum."