Gerilla Henna: Her yeri Cenga Heftanin yapacağız

Birçok alanda savaşmış olan gerilla Henna Koselani, şimdi de işgalci Türk ordusuna karşı Cenga Heftanin'de savaşıyor. Kendisi ve diğer kadınlar için mücadele eden gerilla Henna, "Düşmana her alanı Cenga Heftanin yapacağız" diyor.

İsminin anlamı sakin ve hisli olan gerilla Henna, Rojhilat Kürdistan'ından. Yüreği, Kürdistan'a ve özellikle Kuzey halkına duyduğu aşkla dolu. "Dağları, sevmemin en büyük nedenlerinden biri, beni ülkemin tüm parçalarıyla buluşturdu" diyor. Dağların sınırları bitirdiğine inanıp, aşkla yürüyordu o dağlarda. Gerilla Henna, çok konuşmayan ama konuşunca da düşündüren bir gerilla.

ROJHİLATLI KADINLAR NEYİ BEKLİYOR

Hepimiz bir şey diyorduk... O sessizce oturduğu yerde bir eli kleşinde, bir eli dürbününde öteye dikmişti gözlerini. Gerilla Henna'nın o ara aslında kendi ülkesinin en güzel rengi olan Rojhilat’a baktığını sonra fark ettim. Sessizliğini bozdu ve "Rojhilat kadınları hala ne bekliyor, niye gelmiyorlar bu dağlara, akın etsinler" diyor. Rojhilat halkı için de şunları söylüyor: "Rojhilat, PKK'yi çok seviyor, özellikle Önderliğe olan bağlılıklarını herkes biliyor. Annem hala 1999'da Önderliğin yakalandığı günden söz ederdi bizlere. Ve ağlardı. Ne kadar sahipsiz kaldıklarını anlatırdı."

Gerilla Henna'yı dağlara çeken en büyük gerekçe Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sağlama ve annesi şahsında tüm anaları mutlu etmekti. Çünkü, o Öcalan'ın özgürlüğü ile çok şeyin geleceğini biliyor, hissediyordu. Ve bu yüzden annesinden dinlediği partinin militanlarına ve partisi'ne aşık olmuş, dağların yolunu tutmuştu. Ama en çok da kadınların, yani kendi özgürlüğü için de bu dağlara gelmişti. Rojhilat kadınlarının ne kadar asil olduğunu söyler durur, dağlara en çok onların yakışacaklarını dile getirirdi. Böylesi ortamlarda her şeyin değeri daha bir artardı. Emeğin, sevginin, yoldaşlığının, savaşın, huzurun, özgürlüğün ve daha birçok şeyin…

Henna Koselani, birçok gerilla alanında kalmış ve savaşmıştı. Şimdi de işgalci Türk ordusuna karşı Cenga Heftanin'de savaşıyordu. Henna, 2014 yılında Koselan Dağlarının ardındaki evinden çıkıp gelmişti… Ve şimdi de Cenga Heftanin'de kendisi ve diğer kadınlar için savaşıyor, kararlı bir şekilde, "Biz düşmana her alanı Cenga Heftanin yapacağız" diyor.