Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Gerilla işgale karşı 'Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi' başlattı

Kürdistan Özgürlük gerillaları, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” başlattı. Gerilla eylemlerinde onlarca Türk askeri cezalandırıldı. Gerillalar karşısında çaresiz kalan işgalciler zehirli gazlar kullanıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

İşgalci TC devletinin 23 Nisan 2021 tarihinde Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Avaşin ve Zap bölgelerine yönelik başlattığı işgal operasyonu devam etmektedir. Saldırının başladığı ilk andan itibaren fedai ruhla işgalcilere karşı büyük bir direniş geliştiren gerilla güçlerimiz işgal operasyonuna karşı Avaşin ve Zap alanlarında “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” başlatmışlardır. Hamle çerçevesinde işgalcilere ağır darbeler vuran güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

ÇOK SAYIDA İŞGALCİ TÜRK ASKERİ CEZALANDIRILDI

24 Nisan günü 09.00-12.30 saatleri arasında işgalci TC ordusu Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo Tepesinde bulunan güçlerimize ait savaş tünelleri ve mevzilere girmek istemiştir. Gerilla güçlerimiz burada hareket halindeki işgalcilere karşı etkili eylemler gerçekleştirmişlerdir. Ağır darbeler alan işgalci TC ordusu 4 kez savaş tünellerinden geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Aynı gün saat 12.30’da güçlerimiz bulunduğu savaş tünelleri üzerinde toplanan işgalci TC askerleri yine güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle 2 kez hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen bu iki eylem sırasında en az 9 işgalci cezalandırılmıştır. İlerleme sağlayamayan ve sürekli geri çekilmek zorunda kalan işgalciler kamera bağladıkları bir köpeği savaş tüneline göndermişlerdir. Güçlerimiz tarafından kameraya el konulmuştur.

Saat 15.30’da savaş tüneline doğru ilerleyen işgalciler güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurulduktan sonra yakın mesafeden, etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir.

Saat 18.00’da alanda bulunan işgalciler gerilla güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle 2 kez hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde bir işgalci cezalandırılmıştır. Geri çekilmek isteyen işgalciler yakın mesafeden, etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir.

Saat 21.30’da alanı savaş uçakları ile yoğun bir şekilde bombalayan işgalciler tekrar savaş tüneline girmek isterken güçlerimiz tarafından yakın mesafeden vurulmuştur. Ağır kayıplar veren işgalciler tekrar geri çekilmişlerdir.

AĞIR KAYIPLAR VEREN İŞGALCİ TÜRK ORDUSU ZEHİRLİ GAZ KULLANILDI

Devam eden yoğun çatışmalar sırasında büyük darbeler alan işgalciler gerilla güçlerimiz karşısında Mamreşo Tepsinde büyük bir hezimet yaşamışlardır. Demokratik Modernite’nin Zafer Gerillası karşında sonuç alamayan işgalciler kirli ve insanlık dışı savaş yöntemleri kullanarak sonuç almak istemektedir. Mamreşo Tepesinde gerilla direnişi karşısında büyük kırılma yaşayan işgalci TC ordusu gerilla güçlerimizin bulunduğu savaş tünelleri ve mevzilere karşı zehirli gazlar kullanmıştır. Uygulanan bu kirli ve alçakça yöntemlere rağmen işgalciler güçlerimizin bulunduğu savaş tünellerine girememişlerdir.

23 Nisan günü işgalci TC ordusu Avaşin bölgesine bağlı Mervanos alanı ile Şehit Serdar Tepesine indirmeler yapmıştır. 24 Nisan günü saat 14.00’da Şehit Serdar Tepesinde bulunan savaş tüneline girmek isteyen işgalciler gerilla güçlerimiz tarafından hedeflenmiş ve etkili bir şekilde vurulmuştur. Gün boyu ilerlemeye çalışan işgalciler gerillalarımız tarafında bozguna uğratılmıştır. Sonuç alamayan işgalciler 14.40’da 4 kez savaş mevzisine zehirli gazlar atmıştır. Saat 17.30’da savaş mevzisine yaklaşan işgalciler güçlerimiz tarafından 3 kez sabotaj taktiği ve yakın mesafeden ferdi silahlarla vurulmuştur. Büyük darbe alarak geri çekilen işgalcilerin kayıpları hakkında net bilgi elde edilememiştir.

Aynı gün saat 09.30’da YJA Star güçlerimiz tarafından “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” çerçevesinde Şehit Serdar Tepesinde konumlanan işgalciler hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemde cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir.

24 Nisan günü öğle saatlerinde işgalci TC ordusu tarafından başlatılan Avaşin bölgesine bağlı Şukê alanı, Şehit Zêrin Tepesi, Şehit Bêkes Tepesi ve Piramit Tepesini kapsayan operasyon halen devam etmektedir.

24 Nisan akşam saatlerinden 25 Nisan sabah saatlerine kadar Mamreşo alanı, Aris-Faris alanı, Kartal alanı, Mervanos alanı ve Şehit Serdar Tepesini yoğun bir şekilde savaş uçakları ve Kobra helikopterler ile bombalayan işgalci TC ordusu Mamreşo alanı ile Şehit Serdar Tepesine tekrar takviye güç indirmiştir.

24 Nisan günü saat 08.30’da güçlerimiz, Zap bölgesine bağlı Nerwê boğazında hareket halinde bulunan işgalcileri hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. İşgalcilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir.

24 Nisan günü saat 08.30’da Zap bölgesine bağlı Qele Bedewê alanında bulunan Şehit Harun Tepesine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde ve yakın mesafeden vurulan işgalcilerin kayıpları olmakla birlikte net sayı tespit edilememiştir.

24 Nisan günü saat 17.30’da Küçük Cilo alanında hareket halinde bulunan işgalciler güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemde 1 işgalci cezalandırılmış ve çok sayıda işgalci yaralanmıştır.

HAVA SAVUNMA KUVVETLERİ İŞGALCİLERE AİT HEDEFLERİ TAM İSABETLE VURDU

 Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri’miz “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi çerçevesinde 24 Nisan günü saat 14.40 ve 16.50’de Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesine konumlanmak isteyen işgalcileri hava araçları ile hedefleyerek bombalamıştır. Gerçekleştirilen her iki eylemde hedefler isabetle vurulmuş, eylem başarıyla gerçekleştirilmiştir.

25 Nisan günü sabah saatlerine doğru işgalci TC ordusu Zendura Tepesi ve Elemun arasında bulunan araziye indirmeler yapmışlardır. Alanda keşif hareketliliği devam etmektedir.

AĞIR DARBE YİYEN TÜRK ORDUSUNDAN YOĞUN BOMBARDIMAN

24 Nisan günü saat 13.00-13.30 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Tepê Hakkari işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

19.00-22.00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi obüslerle bombalanmıştır.

21.00-02.00 saatleri arasında Zendura tepesi, Koordine Tepesi ve Derarê alanı Kobra helikopterleri tarafından bombalanmıştır.

Saat 22.55’te Amediye’ye bağlı Amediye Tepesi savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

Saat 22.00’da Kanimasi’ye bağlı Bazê köyü çevresi savaş uçakları tarafından yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

24 Nisan günü gece saatlerinde Kandil’e bağlı Gundê Bêpalan ve Dola Bedrana alanları savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

24 Nisan günü saat 21.30’da Xakurkêe bölgesine bağlı Goşînê alanı ve akşam saatlerinde Zap bölgesine bağlı Sida ve Kunişka alanları savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.”