Gerilla komutanı: Başarı bizim olacaktır-YENİLENDİ

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi komutanlarından Piling Suruç, işgal saldırılarına karşı tek bir adım geri adım atmadıklarını belirterek, “Biz özgürlük gerillaları olarak toprağımızı her zaman koruyacağız. Başarı bizim olacaktır” dedi.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi komutanlarından Piling Suruç, Türk devletinin 23 Nisan’dan bu yana Metina, Avaşin ve Zap bölgelerine yönelik işgal saldırılarını değerlendirdi.

Gerilla komutanı, PKK’yi bahane eden Türk devletinin amacının Kürt halkını diktatör Saddam gibi soykırımdan geçirmek ve topraklarını işgal etmek olduğunu belirtirken, bu yeni işgal operasyonunu da kıracaklarını vurguladı.

Suruç, “Mayıs ayındayız. Haki Karer yoldaş şahsında tüm şehitlerimizi anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Güçlü bir kararlılık ve irade ile izlerini takip etme sözümüz var. Hareket, onların mücadelesinin kurduğu temeller üzerine bugünkü düzeye ulaştı. PKK şehitler hareketi olduğu için, şehitlerle inşa oldu. Biz bu nedenle onlara borçluyuz. Onların davasına sahip çıkacağız ve mücadeleyi yükselteceğiz” dedi.

KÜRT HALKININ ÜLKESİNİ İŞGAL ETMEK İSTEDİKLERİNİ BİLİYORUZ

Son işgal operasyonlarına dikkat çeken gerilla komutanı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Zaten bir süredir Türk devleti bir işgal operasyonu başlattı. Cenga Xabur Hamlesi ve Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi ile Türkiye işgalciliğine karşı direniş veriliyor. Biz Türk devletinin hangi yöntemlerle savaşı yürüttüğünü, Kürt hareketi üzerine nasıl geldiğini ve Kürt halkının ülkesini işgal etmek istediğini biliyoruz.

Geçen kış, Ocak ayında HPG Komuta Konseyi toplandı. Konsey toplantısında geniş tartışmalar yürütüldü. Bu operasyon ve işgalciliğe karşı, HPG toplantısında verilecek yanıt, plan ve taktikler gibi çok konuda tartışmalar yürütüldü. Böyle bir duruma hazırlanıyorduk. Türk devletinin ne zaman ve hangi yöntemlerle saldıracağını tartıştık. Kuşkusuz, biz buna hazırlıklıydık. Zaten toplantıdan sonra, ilk operasyon Garê bölgesine yönelik olarak başlatıldı. HPG Komuta Konseyi toplantısında yürütülen tartışmalar ve perspektifler ışığında, Şoreş Beytüşşebap yoldaşın öncülüğünde Türkiye’nin işgalci operasyonuna karşı elde edilen başarı, Türkiye açısından bir kırılma oldu. Zaten “tereyağından kıl çeker gibi” diyerek başarılı göstermeye çalıştıkları Zap operasyonu gibi, Garê’yi da “başarılı bir şekilde” tamamladıklarını göstermek istiyorlardı.  Sonuç olarak, kırıldılar. Kuşkusuz, Apocu ruh, direniş, tartışmalar ve perspektifler bu operasyonun kırılmasını sağladı.

TEKNİĞE DAYALI, PSİKOLOJİK BİR SAVAŞ YÜRÜTÜYORLAR

Bugün de görüyoruz ki; Metina, Zagros ve Zap bölgeleri üzerinden Güney Kürdistan’ın tümüne yönelik bir komplo yürütülüyor. Bu komploya karşı İmralı’da Önderliğin direnişi, zindanlardaki yoldaşların direnişi ve dağlardaki yoldaşların direnişi, Türk devletini birçok alanda sıkıntıya soktu. Çünkü daha önce bunlar üzerine tartışmalar yürütülmüştü. Türkiye devletinin gündemi savaştır. Zap, Metina ve Avaşin’e yönelik saldırılar, geçen yıl Heftanîn’e yönelik başlatılan saldırıların bir parçasıdır.

Nasıl ki Cenga Heftanîn Türk devletini zora soktuysa, bugün de Cenga Xabur ve Cenga Bazên Zagrosê hamleleri ile bu direniş her yönden yürütülüyor. Türk devletinin bugün yürüttüğü savaş tekniğe dayalıdır, psikolojiktir. Yani tüm propagandaları bunun üzerinedir. 

Biz de halkımız da Türk devletine karşı yürüttüğümüz savaşın sadece bugünün işi olmadığını biliyoruz. 37 yıldır Türkiye devletine karşı silahlı bir savaş yürütülüyor.

YENİLENME VE DEĞİŞİMDE ÇOK İLERLEME KAYDETTİK

Eğer özel olarak Cenga Xabur hamlesine dikkat çekersek; Metina bölgesinde Kestê Kayalıkları’nda, Zendura Tepesi’nde şiddetli bir savaş var. Şimdiye kadar kendi alanlarımızdan tek bir adım geri atmadık. Herkes bilmeli ki, halkımız ve Türkiye halkları bilmeli ki, yapılan propagandalar psikolojik savaştır. Türk devleti bugün tekniğe dayalı savaş yürütüyor. Biz onların askerlerinin ne durumda olduğunu da görüyoruz. Bu askerler teknikle tepelerde durabiliyor. Aksi halde duramazlar.

Düşmanın yaptığı propagandaların aksine, 16-17 günlük savaşta sadece dün (10 Mayıs) iki arkadaşımız eylem sırasında şehit düştü. Cenga Xabur hamlesinde şimdiye kadar başka bir kaybımız yok.

Erdoğan, Bahçeli ve Hulusi Akar, PKK’yi bitireceklerini yönünde propaganda yapıyorlar.  PKK’nin bitmesi mümkün değil. Onlarca hükümet geldi, gitti, onlarca general geldi gitti, ama PKK her zamankinden daha güçlü bir şekilde ayakta kaldı.

Bize yönelik kullandıkları teknik karşısında, kuşkusuz bizim de taktiklerimiz var. Biz de yenilenme ve değişimde çok ilerleme kaydettik. Pratiklerimizle ve yürüttüğümüz savaşla bunu gösteriyoruz, halkımız da görüyor.

PKK’Yİ BAHANE EDİYORLAR, AMAÇ SOYKIRIM

Şunu söylemek istiyorum, herkes bilmeli. Güney halkımız da bilmeli, özellikle Metina bölgesindeki halkımız bilmeli. Bugün her ne kadar Metina alanı, Zendura Tepesi, Kestê Kayalıkları ve Hirorê bölgesinden bahsediyorsak da bu alanlarda yüzlerce yıldır her taşta, her karış toprağında insanlarımızın kanı var. Bu alanlarda her zaman cenk yapıldı. Eğer bugün Türk devleti bu topraklara yönelik işgal saldırıları yürütüyorsa, halkımız bilmeli ki tek mesele PKK değildir, mesele sadece özgürlük gerillaları değildir. Nasıl ki Saddam diktatörlüğü Güney halkımıza karşı, Güney peşmergelerimize karşı soykırım yürüttüyse, bugün de Erdoğan diktatörlüğü altında Kürt halkı soykırımdan geçirilmek isteniyor. PKK’yi sadece buna bahane ediyorlar.

Topraklarımız ve ormanlarımızın her karışı topçu atışları ile bombalanıyor, yakılıyor.  Herkes bunu görmeli. Eğer bu görülmez ve tepki gösterilmezse, Türk devleti bundan cesaret alacak ve her zaman soykırımcı yöntemlerle hareket edecek.

Biz özgürlük gerillaları, Kürt halkının tüm savaşçıları olarak burada sorumluluk sahibiyiz. Biz toprağımızı her zaman koruyacağız. İşgalci Türk devleti her zaman fedai özgürlük savaşçılarını kendi karşısında görecek.

BU OPERASYONU DA KIRACAĞIZ

Onlar ne kadar psikolojik savaş medyası ile propaganda yaparlarsa yapsınlar, bize etkisi olmayacak. Gerçekler göz önündedir. Keşke herkes buradaki savaşı gözleriyle görebilselerdi, yürütülen savaşa ve gerçeğin ne olduğuna tanıklık edebilselerdi. Bugün eğer bazıları sessiz kalıyorsa, sorumsuzluklarındandır. Gözler önünde Kürt halkı katlediliyor ve Kürdistan işgal ediliyor. Osmanlı hayallerinin gerçekleşmesi önünde engel olanlar, özgürlük gerillaları ve Kürt halkının savaşçılarıdır. Bu operasyonu da kıracağımıza inanıyoruz. İddiamız ve kararlılığımız bu yöndedir. 

HALKIMIZ TEPKİSİNİ GÖSTERMELİ

Özellikle Metina alanında bulunan halkımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Türk devletinin, farklı kesimlerin baskısına rağmen kimse evini, köyünü terk etmemelidir. Efrin, Serêkaniye'nin durumu gözler önünde; işgalci Türk devleti boşaltılan her köy ve eve kimleri yerleştirdi? Çetelerini yerleştirdi. Önemli olan halkımızın tepkisini göstermesi, işgale karşı ulusal duygularla hareket etmesidir. Halkımızın gerilla ve özgürlük savaşçılarıyla birlikte hareket etmesi işgali en kısa zamanda sonlandıracaktır. Bu temelde Metina alanında bulunan halkımızın ulusal duygu ve cesaret ile baş kaldıracağını, eylemleriyle gerillanın yanında duracağını ve bu sorumluluk ile hareket edeceğine inanıyoruz. Bamernê, Amediyê ve Bêgova'daki halkımızın da Şêladizê ruhu ile rol ve misyonunu gerçekleştireceklerine inanıyoruz. İşgal edilen toprak Kürdistan toprağıdır, ülkemiz Kürdistan’dır. Burada yürütülen savaş Kürdistan'ı savunma savaşıdır, toprağımızı savunma savaşıdır. Halkımız özellikle bu bölgedeki ve tüm Kürdistan gençliğinin yürütülen atılım ve gerilla direnişine katılım sağlamalıdır.

HESEN ŞERİF’İN ŞARKISI MUTLULUK KAYNAĞI

Sanatçı Hesen Şerif dile getirdiği duygu ve açıklamalarıyla büyük bir sanatçımızdır. Bu bölgeden, Kêste köyünden olan bu sanatçımızın Cenga Kêste Kayalıkları ile Zendura üzerine yaptığı şarkı bizler için mutluluk kaynağıdır. Bu duygunun artacağına dair inancımızla tüm sanatçılarımızı ulusal duruş sergilemeye, rol ve misyonlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sanat da mücadeledir. Kimi siyasetçilerimiz koltuk derdine düşmüş olabilir, iktidar peşine takılmış olabilir. Ancak sanatçıların Kürt halkının acı, duygu ve sevincini dile getirdiklerini unutmamalı. Sanatçılarımızdan ulusal tutum takınmalarını bekliyoruz, özgürlük gerillasının yanında durmalıdır.

BİR ADIM DAHİ İLERLEYEMEYECEKLER

Zendura alanında 16 gündür yoğun tekniğe karşı gerilla büyük bir direniş sergiliyor. Bizler bu alanlarda bir adım bile geri atmış değiliz. Türk devletinin bunu iyi anlaması gerekiyor; mücadelemiz sonuna kadar sürecek ve onlar bir adım dahi ilerleyemeyecektir. Bulundukları yerlerde de rahat edemeyecektir. Zaten kondukları alanlar gerillanın olmadığı, bölge halkının hayvanlarını otlattığı yaylalardır. Buralardan işgali genişletmeye çalışıyor ancak gerilla direnişi işgalcilere fırsat vermiyor. Başarı bizimdir, bizler kazanacağız.

PEŞMERGELERE ÇAĞRI

Buradan peşmergeye de çağrı yapıyoruz. Kelime anlamı fedai olan Peşmerge'nin Kürdistan fedaisi olan özgürlük savaşçıları gibi rol ve misyonunu yerine getirmesini bekliyoruz. Bu da gerilla ile omuz omuza direnerek olur. Özgürlük savaşçıları olarak bizler Kürt halkının fedaileriz. Gerilla ile omuz omuza savaşacak imkanı olmayan peşmergeler gerillaya engel olmamalı. Alanlarda, yollarda gerillaya engel teşkil etmemeli, bu savaşa alet olmamalıdır. Bizler Türk devletinin işgal saldırısını kırmak istiyoruz. Bu mücadelemizde istihbarat, görüntü, gerilla alanlarının ifşası gibi yaklaşımlar ile bu savaşa alet olunmamalı. Dolayısıyla herkes sorumlu davranmalı. Kürdistan analarının da büyük umudu olan gerilla ile peşmergenin omuz omuza mücadelesi Türk devletinin işgalini sonlandıracağı gibi ülkemizi özgürleştirecektir. Bizler, Cenga Xabur direnişçileri olarak Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi yer alan tüm gerilla güçlerini selamlıyoruz. Başarı bizim olacaktır.”