Gerilla komutanı Fırat Koçer: İşgalcileri tarumar edeceğiz

Çağın savaş yöntemlerini kullanan gerilla güçlerinin işgalcileri püskürteceklerini bildiren HPG komutanlarından Fırat Koçer “İşgalci güçleri tarumar etme iddiasındayız” dedi.

14 Nisan 2022’de Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’nda bulunan Zap, Metîna ve Avaşîn’e dönük bütün kirli savaş yöntemlerini devreye koyarak başlattığı işgal saldırıları yedinci ayına girmek üzere. Savaş cephesinden konuşan HPG komutanlarından Fırat Koçer ise işgalci orduya Zap’ta tarihi bir yenilgi yaşatacaklarını bildirdi.


Savaşın birinci aşamasını tamamladıklarını, ikinci aşamada ise işgalci ordunun güçlerini tamamen hezimete uğratacaklarını belirten gerilla komutanı Koçer “Bütün arkadaşların katılımı, moral ve coşkusu bu temeldedir. İşgalci güçleri tarumar etme iddiasındayız” diye konuştu.

BİR DAHA ZAP’A SALDIRAMAYACAKLAR

Zap’ın hem Kürt Özgürlük Hareketi’nin tarihinde hem Kürt halkının tarihinde özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan gerilla komutanı Koçer, savaş cephesinden devamla şu bilgileri aktardı: “Daha düşmana mezar olan Zap, bir kez daha mezar olacak. Onları, Zap’a yönelik bir daha işgal saldırısı başlatamayacakları biçimde hezimete uğratacağız. Lakin hem hareketimizin hem halkımız, bu konuda yeterli güç ve kapasiteye sahiptir.”

ARKADAŞLARIMIZIN SİLAHINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZI

Başta savaş tünelleri olmak üzere çağın savaş yöntemlerini kullanan gerilla güçlerinin işgalcileri püskürteceklerini bildiren HPG komutanlarından Fırat Koçer “Şehit düşen bütün arkadaşlarımızın bağlılığın bir gereği olarak bize düşen bütün görev ve sorumlulukları yerine getireceğiz. Zira bizim de yakından tanıdığımız arkadaşlar bu süreçte şehit düştüler. Onların silahını yerde bırakmayacağız” dedi.

Kürt halkı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve 2022’nin Türk devleti için hezimet yılı olması için sonuna kadar savaşacaklarını vurgulayan gerilla komutanı Koçer, özellikle Zap ve Avaşîn’deki savaş cephesinde yer alan bütün gerillaları selamladı.