KCK: Gerilla Kürdistan halkı özgürleşene kadar direnecektir!

Kürt halkının özgürlük iradesi, kararlılığını Heftanin direnişinde bir kez daha gösteren gerillayı kutlayan KCK, “Gerilla 36 yıldır olduğu gibi Kürdistan halkı özgürleşip Kürt ulusal varlığı güvenceye alınana kadar direnecektir” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şöyle:

“AKP-MHP’nin şu anda savunuculuğunu yaptığı soykırımcı sömürgeci zihniyet ve siyasi sistem güçsüzleştikçe daha fazla saldırmaktadır. Soykırımcı sömürgeci saldırılarına Kürt halkı direnişle cevap verdikçe daha da saldırganlaşmaktadır. Kürt halkının varlığını, özgür ve demokratik yaşamını tanımayan tüm iktidarlar gibi mevcut iktidar da her gün ya bitecek ya bitecek nakaratını tekrarlamaktadır. Kürt'ün varlığını ortadan kaldırmayı amaçlayan bir düşman olduklarından tüm güçlerini Kürt'ün iradesini kırma yönünde kullanmaktadırlar.

Kürt düşmanı AKP-MHP iktidarı 15 Haziran’da yoğun bir saldırı daha başlatmıştır. Kör bir düşmanlıkla Şengal ve Maxmur’a saldırması Türkiye'deki mevcut iktidarın Kürt ve insanlık düşmanı karakterini bir daha gözler önüne sermiştir. Saldırılarda sivil-gerilla ayrımı yapmadığını Şeladîze ve Metina’da 5 Kürt’ü katlederek göstermiştir. Tüm şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyor, halkımızı da bu şehitlere bağlılığın gereği işgale karşı mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.

BAŞÛRÊ KURDİSTANI İŞGAL ETMEYİ AMAÇLIYOR

15 Haziran’da Maxmur ve Şengal’e saldırı ile birlikte Medya Savunma Alanlarından Heftanin’de de işgal saldırısı başlatmıştır. Bu saldırılarda amaç hem gerillaya darbe vurmak hem de Başûrê Kurdistan işgalini biraz daha genişletmektir. Başûrê Kurdistan’daki işgal üslerini ve alanlarını genişleterek fırsatını bulduğunda da Başûrê Kurdistan’ı tümden işgal ve ilhak etmeyi amaçlamaktadır. Amaçlarına ulaşmada da esas olarak PKK ve gerillayı engel gördüğünden saldırılarla bu engeli ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

GERİLLA BEDELİ NE OLURSA OLSUN DİRENECEKTİR

Kürt Özgürlük Hareketi ve gerilla Türk devletinin amacının Kürtlüğü yok etmek olduğunu bildiğinden bu saldırılara karşı her yerde fedaice ve büyük bedeller ödeyerek direnmektedir. Gerilla Heftanin’de yapılan saldırıya ağır darbeler vurarak Türk devletine soykırım amacına ulaşamayacağı cevabını bir daha vermiştir. Gerilla 36 yıldır olduğu gibi Kürdistan halkı özgürleşip Kürt ulusal varlığı güvenceye alınana kadar direnecektir. Bedeli ne olursa olsun direnilecek, soykırımcı sömürgeci zihniyet, politika ve uygulamalar yenilgiye uğratılacaktır.

GERİLLA KÜRT HALKININ ONURU VE GELECEĞİDİR

Kürt halkının özgürlük iradesi, kararlılığı ve ısrarını Heftanin direnişinde bir daha ortaya koyan gerillayı ve tüm komuta kademesini kutluyoruz. Gerilla, Kürt halkının onuru ve geleceğidir. Gerilla, direnişle Kürt'ün onurunu çok yüksek düzeyde temsil etmekte ve geleceğin özgür olacağını ortaya koymaktadır. Türk devleti 40 yıldır Özgürlük Hareketini ve gerillayı tasfiye etmek için saldırmaktadır. Buna karşı da gerilla büyük bir fedailikle direnmekte ve Kürt halkı için değerli kazanımlar ortaya çıkarmaktadır. Bugüne kadar verilen bedeller büyük kazanımlar ve gelişmeler yaratmıştır, bundan sonra da büyük kazanımlar ve gelişmeler sağlatacaktır. Büyük şehidimiz Mazlum Doğan’ın direnmek yaşamaktır, şiarı her gün ispatlanmakta, Kürt halkı direnerek var olmakta, özgür ve demokratik yaşamı kazanmada büyük gelişmeler ortaya çıkarmaktadır. Direnmek yaşamaktır, sözünü yaşam ve mücadele felsefesi yapan Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı bundan sonra da direnerek özgür ve demokratik yaşama her yerde kavuşacaktır.

KÜRT GENÇLERİ GERİLLA SAFLARINDA YER ALMALIDIR

Gerilla Kürt fedailiğinin sembolüdür. Kürt halk gerçekliğinde böyle bir inanç, irade ve özgürlük tutkusu olduğu için bu halkın evlatları olan gerillalar da fedaice direnmekte, düşmanı umutsuzluğa sevk etmektedir. Düşman her saldırdıkça karşısında daha da büyümüş, iradeleşmiş ve kararlı hale gelmiş bir direniş bulmaktadır. Gerilla direnişiyle sadece Türk devletine değil, dost-düşman herkese bu mücadelenin Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu gerçekleşene kadar süreceğini göstermiştir, gösterecektir.

Gerillanın Kürdistan'ın her karışında gösterdiği direniş kutsal var olma direnişidir. Kürt halkı Kürdistan'ın 4 parçasında ve bulunduğu her yerde gerillanın bu mücadelesine sahip çıkmalı, etrafında toplanmalıdır. Her Kürt bu direnişin yanında yer almalıdır. Özellikle Kürt genç kız ve erkekleri gerilla alanlarına daha da fazla yüzünü dönmelidir. Kürt halkının özgürlük iradesini ortaya koymak için gerilla saflarında yer almalıdır.

Düşmanın işgal saldırıları karşısında fedaice direnerek şehit düşen gerillaları minnet ve saygıyla anarken, direnen gerillayı Hareketimiz ve halkımız adına selamlıyor; halkımızı özgür var etme mücadelelerinde üstün başarılar diliyoruz."