Gerilla Serhildan: Türk devleti gerillayı durduramayacak

Heftanîn'e yönelik işgal saldırılarını sürdüren Türk devletinin gerillayı durduramayacağını söyleyen gerilla Serhildan Viyan Çiya, "Heftanîn'de bütün direnişçiler büyük bir moralle mücadele ediyor" dedi.

Türk devletinin Heftanîn'e yönelik işgal saldırılarına karşı HPG ve YJA Star gerillalarının derinişi ararlıksız bir şekilde devam ediyor. Gerilla Serhildan Viyan Çiya, Heftanîn'deki direnişe ilişkin konuştu. Heftanîn şehitlerini anarak konuşmasına başlayan gerilla Viyan Çiya, "Şehit düşen her arkadaş Heftanîn direnişine kahramanca katıldı. Onların verdiği mücadele düşmanı çok büyük bir sıkıntıya soktu. Bizler de şehit arkadaşlarımızın mirasına sahip çıkarak onların izinde yürüyeceğiz.

Düşmanın tekniği ne kadar gelişirse, gelişsin Heftanîn direnişini kıramaz. Ülke bizim ülkemiz, dağlar bizim dağlarımız burada Türk devleti değil gerilla yaşayacak. Bu faşist güçler Heftanîn'de barınamazlar. Düşmanın bütün hareketini izliyoruz, nasıl bir korku yaşadıklarına şahit oluyoruz. Teknik olarak ne kadar ilerleseler de gerillayı durduramazlar. Heftanîn'de yaşam da, direniş de devam ediyor. Bütün direnişçiler büyük bir moralle mücadele ediyor" diye konuştu. 

KÜRT GENÇLERİ BU SÜREÇTE ÜZERİNE DÜŞEN ROLÜ OYNAMALI

Kürt halkının da gerillanın direnişine şahit olduğunu ifade eden Viyan Çiya, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Halk ve gerilla et ile tırnak gibidir. Halkın başkaldırması gerillaya büyük bir moral oluyor. Kürdistan'da ağır bir süreç yaşanıyor ama ne olursa olsun biz kazanacağız. YJA Star güçleri olarak 2 koldan savaşıyoruz. Hem erkek egemen zihniyete, hem de işgalci düşmana karşı savaşıyoruz. Kadın ordusu olarak özgür kadın çizgisini savunuyoruz.

Gerillanın omuzunda ağır bir yük var ama halkımızın yükü daha ağır. Daha fazla örgütlülüğe ihtiyaç var. Her Kürt genci bu süreçte rol oynaması gerektiğini bilmeli. Gerilla yaşamı en güzel, en onurlu yaşamdır. Bu yüzden her gencin bu süreçte rolünü oynaması ve sürece cevap olması gerekir. Bu sene partimizin yıldönümünü başarı vesilesi yapacağız. Bu çerçevede hareketimizin başlattığı hamleyi geliştireceğiz. Daha fazla eylem yaparak, düşmana ağır darbeler vuracağız. Vakit Rêber Apo'yu özgürleştirme vakti. Partimiz PKK'nin kuruluş yıl dönümü önderliğimiz başta olmak üzere, tüm halkımıza kutlu olsun."