Gerillalar: Savaş dağlarla sınırlı kalmamalı, her yere yayılmalı

Garê'deki gerillalar, “Savaş her yere yayılmalı, sadece dağlarla sınırlı kalmamalı. Kim elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Şehirlerde, metropollarda yaşayan gençliğimiz eylemlilikler yapmalı, serhildana geçmelidir“ dedi.

HPG gerillası Agir Botan, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarını hatırlatarak, işgalci Türk ordusunun tekniğe dayanarak sonuç elde etmeye çalıştığını belirtti. Botan, bu işgal saldırılarına karşı Cenga Xabur, Bazên Zagrosê gerilla hamleleri kapsamında cevap verildiğini dile getirdi.

Kürdistan Özgürlük Gerillası Botan Agir, ''Düşman tekniğe dayanarak bir savaş yürütüyor ve gerillayı engellemeye çalışıyor. Gerilla etkili eylemler gerçekleştiriyor ancak Türk devleti bunu dile getirmiyor. Şu an Zap, Metina ve Avaşin'de gerillanın etkili eylemleri söz konusu. Gerilla yeni savaş tarzıyla düşmanın tekniğini boşa çıkarıyor. Düşman Zap'ta hep yenilgiyi tatmıştır ve inanıyoruz ki bu sefer de yenilgiyi tadacaktır” dedi.

Botan, kefiş uçaklarının yoğun hareketliliğine rağmen gerillanın Zap'ta işgalci güçlere karşı etkili eylemler yaptığını belirterek, 43 yıllık tecrübelerine dayanarak da işgalci Türk ordusunun saldırılarının boşa çıkardığını ve gerillanın Türk ordusuna büyük darbeler vurduğunu belirtti.

Botan şöyle devam etti:

“Savaş her yere yayılmalı, savaş sadece dağlarla, gerilla savaşıyla sınırlı kalmamalı. kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Düşmana karşı etkili eylemlilikler yapılmalı. Biz HPG gerillaları olarak dağlarda ve nerede olursa olsun düşman güçlerine karşı kalkan olacağız. Bizler Rêber Apo fedaileri olarak her zaman işgal operasyonlarına karşı duracağız. Kanımızın son damlasına karşı savaşacağız. Herkesin bunu bilmesi gerekir; bizler bu dağlarda varolduğumuz sürece, Önder Apo'nun düşünceleri varolduğu sürece, Önder Apo'nun fedaileri varolduğu sürece Türk devleti asla başarılı olamayacaktır. Şehirlerde, metropollarda yaşayan gençliğimiz eylemlilikler yapmalı, serhildana geçmelidir."

Türk devletinin her zaman Kürdistanı etmek istediğini hatırlatan HPG gerillası Botan Silemani ise düşmanın Zagros, Zap ve Metina saldırısıyla beraber Kürdistan dağlarını işgal ederek Kürt soykırımını gerçekleştirmek istediğine dikkat çekti.

Gerilla Botan Silemani, gerilla direnişi hakkında da şöyle konuştu: "Direnişimiz ve başarımızın temeli Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dayanıyor. Direnişimizin morali de zindan direnişinden alıyor."

Gerilla güçlerinden aldığı ağır darbelerden dolayı işgalci Türk devletinin tekniğe ağırlık verdiğini söyleyen Botan Silemani, Cenga Siyanê'de de açığa çıktığı gibi düşmanın özel güçleri ile tekniğinin işe yaramadığını belirtti.

Gerilla Botan Silemani şu hususlara da dikkat çekti:

"Çağın gerillası Türk devletinin hayalini suya düşürdü. İstedikleri sonucu alamadı. Şuna Zap, Metina, Zagros’ta gerillanın aynı direnişi yaşanıyor. Düşmanın Kürdistan dağlarını işgal girişimine karşı arkadaşlarımız direniyor ve Kürdistan'ın bir karış toprağını bile işgalcilere bırakmıyor.

Bu direniş Önder Apo'nun fikir ve düşüncesinden, Önder Apo'nun paradigmasından güçünü alıyor. Sadece tekniğe dayanarak sonuç almaya çalışıyor. Kürdistan Özgürlük Gerillası da yeni tarz ve taktiği ile düşmanı boşa çıkarıyor. Kürdistan Özgürlük Gerillasının bir ferdi bile bu dağlarda var olduğu müddetçe, toprağına bağlı bir Kürt neferi var olduğu müddetçe Türk devleti Kürdistan'ı işgal edemeyecektir. PKK ve Apocu direniş ile bu birçok defa ıspatlandı. Düşmanı darmadağan etmek için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz."