Gerillanın devrimci hamleleri sürüyor: 33 işgalci cezalandırıldı

Türk devletinin Medya Savunma alanlarına yönelik başlattığı işgal saldırılarına gerilla güçleri devrimci hamlelerle cevap veriyor. Gerillaların gerçekleştirdiği eylemlerde çok sayıda mevzi imha edilirken, tespit edilen 33 Türk askeri öldürüldü.

İşgalci TC devletinin 23 Nisan 2021 tarihinde Medya Savunma Alanları’na bağlı Metina, Avaşin ve Zap bölgelerine yönelik başlattığı işgal operasyonu devam etmektedir. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın “Bazên Zagrosê”, “Cenga Xabur” ve “Cenga Heftanin” devrimci hamleleri kapsamında yüksek saldırı ruhuyla gerçekleştirdiği eylemler de sürmektedir.

Bu çerçevede;

BAZÊN ZAGROSÊ DEVRİMCİ HAMLESİ

Güçlerimiz “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” kapsamında;

25 Nisan günü saat 08:20’de Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo tepesinde konumlanan işgalcilere karşı bir sızma eylemi gerçekleştirmişlerdir. İşgalcilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Nisan günü saat 07:40’ta ve 11:00’da Zap bölgesinde bulunan Şehit Serdar tepesinde konumlanan işgalcilere karşı suikast taktiği ile iki ayrı eylem düzenlenmiştir. Bu eylemlerde 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmıştır.

26 Nisan günü Zap bölgesine bağlı Şehit Serdar tepesinde bulunan işgalciler 14:00 – 15:00 saatleri arasında doçka ve havanlarla hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemlerde cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tam olarak tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır.

26 Nisan günü saat 17:40’ta Zap bölgesine bağlı Şehit Munzur tepesine konumlanan işgalciler hedeflenerek vurulmuştur. İşgalcilerin 4 kez roketlerle vurulduğu bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eylem sonrasında işgalciler çevresini ağır silahlar ve helikopter ile bombalamıştır.

26 Nisan günü saat 17:40’ta Zap bölgesine bağlı Şehit Serxwebun alanında konumlanan işgalcilerin bulunduğu 2 mevzi hedeflenerek vurulmuştur. Birinci mevzide; 3 işgalci cezalandırılmış ve mevzideki mobesse kamerası imha edilmiştir. İkinci mevzide ise; 2 işgalci cezalandırılmıştır. Gerçekleştirilen bu eylemde toplamda 5 işgalci cezalandırılmış ve 1 mobesse kamerası da imha edilmiştir.

27 Nisan günü saat 07:30’da Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar tepesinde ağaçları keserek konumlanmaya çalışan  işgalcileri yakın mesafeden hedefleyen bir eylem gerçekleştirilmiştir. İşgalcilerin tam isabetle vurulduğu bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Nisan günü saat 10:30’da Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik katyuşalarla bir eylem gerçekleştirilmiştir. Belirlenen hedefler etkili bir şekilde vurulmuştur.

CENGA XABUR DEVRİMCİ HAMLESİ

Güçlerimiz “Cenga Xabur Devrimci Hamlesi” kapsamında;

24 ve 25 Nisan tarihleri arasında Metina alanında bulunan Şehit Serhat ve Şehit Çiya tepelerinde mevzilenmek isteyen işgalciler sabotaj taktiği ile 4 kez hedeflenmiştir. Bu eylemler sonucunda 6 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Nisan günü saat 13:00’da Kani Masi’de bulunan işgalci TC ordusuna ait karakola yönelik eşzamanlı olarak iki eylem gerçekleştirilmiştir. Bir A4 mevzisi ve içindeki 2 işgalci hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylem sonucunda A4 mevzisi ve silahı imha edilmiş, mevzi içindeki 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eşzamanlı olarak 1 işgalci suikast taktiğiyle hedeflenerek cezalandırılmıştır. Bu eşzamanlı eylemler sonucunda bir A4 mevzisi ve A4 silahı imha edilmiş, 3 işgalci de cezalandırılmıştır

26 Nisan günü saat 15:00’da Metina bölgesine bağlı Derarê alanında bulunan Şehit Serdar tepesinde konumlanan işgalcilere dönük bir eylem gerçekleştirilmiştir. Arazide gizlenen işgalciler önce güçlerimiz tarafından fark edilerek denetim altına alınmıştır. Daha sonra denetim altına alınan işgalciler hedeflenerek vurulmuştur. Burada net tespit edildiği kadarıyla 4 işgalci cezalandırılmış, çok sayıda işgalci ise yaralanmıştır.

26 Nisan günü saat 16:20’de Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesinde konumlanan işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

CENGA HEFTANİN DEVRİMCİ HAMLESİ

Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında, güçlerimiz 23 Nisan günü saat 13:40’ta Heftanin bölgesine bağlı Şehit Kendal alanında bulunan Koxê Mele Yehya mıntıkasında konumlanan işgalcilere karşı güçlerimiz iki ayrı eylem düzenlemiştir. İlk eylemde işgalcilere ait bir A4 silahı mevzisi hedeflenerek vurulmuş, bu mevzi içindeki 4 işgalci ile birlikte imha edilmiştir. İkinci eylemde ise; bir araya gelen bir grup işgalci hedeflenerek vurulmuş, 3 işgalci cezalandırılmıştır. Her iki eylemde toplam iki mevzi imha edilmiş ve 7 işgalci cezalandırılmıştır.

AVAŞİN’DE 4 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

23 Nisan günü Avaşin bölgesinde bulunan Mamreşo alanına bağlı Şehit Dılgeş tepesine işgalciler indirme yapmak isterken Asya, Ekin ve Çiyager yoldaşlarımız ağır silahlarla kahramanca bir şekilde düşman helikopterlerini vurmuştur.

Kahraman yoldaşlarımız işgalcilerle gece boyu çatışarak işgalcilerin buraya yerleşmesini engellemişlerdir. Gerçekleşen çatışma ve bombardımanlarda Asya, Ekin, Çiyager ve Dılgeş yoldaşlarımız kahramanca bir biçimde savaşarak şehadete ulaşmışlardır.

Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal etme saldırısına karşı bedenlerini siper ederek büyük bir fedai Apocu militanlık ve kahramanlık örneği sergileyerek karşı koyan yoldaşlarımız, işgalci düşmana ağır darbeler vurmuşlardır.

Kürdistan topraklarında işgal amacıyla gerçekleşen her saldırıya ağır bir fatura keserek işgalcilere bedel ödeten kahraman yoldaşlarımız, Kürdistan Özgürlük Devrimi’ne giden yolu daha da aydınlatıp zaferi yakınlaştırarak, yaşamlarında sergiledikleri örnek duruşu savaştaki cesaretleri ve kahramanca pratikleriyle de göstererek isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. Yoldaşlarımızın yaşamdaki duruşları, direnişleri, yüksek saldırı ruhları ve sarsılmaz Apocu iradeleri biz geride kalan yoldaşları tarafından her daim örnek alınacak ve intikam gerekçesi yapılacaktır.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerin takipçiliğinde Özgür Önderlik Özgür Kürdistan amacımızı mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz.

İŞGALCİLERDEN YOĞUN BOMBARDIMAN BOMBARDIMANLAR

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanlar gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir;

26 Nisan günü saat 00:15’te Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem alanında bulunan Orê köyü çevresi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

26 Nisan günü saat 09:30’da Avaşin bölgesine bağlı Tabura Ereban alanı 1 kez, 16:50’de de Kartal alanı 2 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

26 Nisan günü öğlen saatlerinde Avaşin bölgesine bağlı Şukê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

27 Nisan günü saat 07:20’de Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

27 Nisan günü saat 07:30’da Zap bölgesine bağlı Şehit Şahin tepesi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

Ayrıca Medya Savunma Alanları aralıklarla sürekli bir biçimde obüs ve havanlarla bombalanmaktadır."