'Görevden alınmış olsak da halkımızla temasımız sürüyor'

Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Davut Kesen, AKP-MHP rejiminin kayyum politikalarına ilişkin konuşarak, "Görevden alınmış olsak da halkımızla temasımız sürüyor ve çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

AKP-MHP rejiminin Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı belediyelere kayyım atayarak gasp etme politikaları devam ediyor. 19 Ağustos tarihinde Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerini gasp eden AKP-MHP rejimi, şu ana kadar 24 HDP'li belediyeyi işgal etti. Amed'in Kayapınar ilçe belediyesi Eşbaşkanı Davut Kesen, önceki ve mevcut kayyum dönemini ANF'ye değerlendirdi.

2016 yılında iki buçuk yıl görevde kaldıktan sonra belediyelerine kayyum atandığını hatırlatan Kesen, 31 Mart seçimlerinde belediyelerini kazandıklarını söyledi. İlk kayyum döneminin Kayapınar'ın soykırımdan geçirildiğini belirten Kesen, 31 Mart'ta göreve geldiklerinde büyük bir tahribat ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Kesen göreve geldiklerinde Kayapınar belediyesinin borç batağında olduğunu ve hiçbir hizmetin yapılmadığını gördüklerini ifade ederek, "Belediyemiz, kendi ayakları üzerinde durabilen Türkiye'nin 5 belediyesinden biridir. Zaten borçlanan belediye, yapılan yolsuzlukların bir göstergesiydi. Biz de göreve geldiğimiz gibi bunlarla ilgili soruşturma başlattık. Bu soruşturma sonucunda kayyumun işe aldığı ve yolsuzlukların altında imzası olan 22 kişilik bir grubu açığa aldık" diye konuştu.

20 YILLIK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

HDP'li belediyelerin gasp edilmesini siyasi sürecin gidişatına bağlayan Kesen, şöyle konuştu: "Ortadoğu'daki sıcak gelişmeler Kürtleri etkiliyor. Kürtler yıllardır bedel ödeyerek mücadele ediyor. 1999 yılından beri belediyecilik yapan partimiz hep halkın hizmetinde oldu. O dönemlerde şehirlerimizin alt yapıları çok kötüydü. Su ve kanalizasyon sorunları yaşanıyordu. Örneğin su yoktu. İnsanlarımız umumi çeşmelerden evlerine kovalarla su taşıyorlardı. Sokaklar çamur içerisindeydi. Ama bizim belediyeciliğimizle bu sorunlar çözüldü, Avrupa standartlarına getirdik."

'BELEDİYELERİMİZİ GERİ ALACAĞIZ'

31 Mart'ta göreve geldiklerinde ilk 6 ayda önceki kayyım döneminin tahribatlarını düzeltmeye ayırdıklarını dile getiren Kesen, "İlk 6 aydan sonra artık projelerimizi gerçekleştirecektik. 20 yıllık belediyecilik anlayışımız ve birikimimizle halkımızın hizmetinde olacaktık. Ekonomi, kadın, ekoloji ve diğer toplumsal sorunların çözümüyle ilgili projelerimiz vardı. Ama AKP-MHP iktidarı buna tahammül edemeyip tekrar kayyım atayarak belediyemizi gasp etti. Ama ne olursa olsun belediyelerimizi geri alacağız ve halkımızın hizmetine koyacağız. Bundan da hiçbir zaman kuşkumuz olmadı" dedi.

'HAKKIMIZI KORUYACAĞIZ'

Şu an ki kayyım hiçbir hizmet yapmadığının ve Kayapınar halkının tepkili olduğunun altını çizen Kesen, şunları söyledi: "Kayyım kendini belediyelerin dört duvarı arasına sıkıştırmış ama bizler hâlâ halkımızın içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her ne kadar görevden alınmış olsak da halkımız ile temasımız sürüyor. Sadece HDP'liler değil, bize oy vermeyenler de kayyum politikasına tepkili. İlçede gezdiğimizde herkes bizim haklı olduğumuzu ve bir gün tekrar belediyelerimizi alacağımızı söylüyorlar. Biz de buna inanıyoruz ve hakkımızı her zaman koruyacağız."