Görevleri gasp edilen eşbaşkanlara ev hapsi

Siirt'te görevleri gasp edilen ve gözaltına alınan HDP'li belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişiye adli kontrol şartı ve ev hapsi uygulandı.

Görevleri gasp edilerek yerlerine kayyum atanan ve evlerine düzenlenen siyasi soykırım operasyonuyla gözaltına alınan Siirt Belediyesi eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediyesi eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi eşbaşkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin, Gülçin Köneş ve Beşir Aksu ile Belediye Eşbaşkanlığı görevine seçilmesine rağmen mazbatası verilmeyen Resul Kaçar, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından gece saatlerinde adliyeye sevk edildi.

ADLİ KONTROL ŞARTI

Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Köneş, mazbatası verilmeyen Resul Kaçar ile Beşir Aksu, sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.  

EV HAPSİ

Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez ve Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Baran Akgül ise tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemede, ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.
Adliye önünde 4 gündür bekleyenler de gasba tepkilerini dile getirdi. Bekleyenlerden Baykan Belediyesi Eşbaşkanı Özden Gülmez'in babası Nahir Gülmez, "AKP'ye oy verirsen helal, HDP'ye oy verirsen olmaz! Onlara kayyum diyoruz, kayyum demek bile onlara övgüdür, bu bir gasptır" dedi.