Gulpi: Kürtler arası savaştan düşmanları çıkar sağlayacaktır

Kürt halkının Türk devletinin işgaline ve Kürtler arası bir savaşa karşı olduğunu söyleyen Dr. Faiq Gulpi, “Kürtler arası bir savaş Kürt çocuklarının ölmesinden başka bir şey değildir. Bu savaştan Kürt düşmanları çıkar sağlayacaktır” dedi.

Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP’nin pozisyonuna ilişkin ANF’ye konuşan Dr. Faiq Gulpi, “KDP’nin Bakûr devrimine ve PKK’ye karşı olan düşmanca tavrını sona erdirmesini umut ediyorum ve Kürt halkının yanında yer almasını diliyorum. Kürt aydınları, siyasileri, sanatçıları ve yurtsever halkı; Türk devletinin işgaline ve Kürtler arası bir savaşa karşılar” dedi.

“Kürtler arası bir savaş Kürt çocuklarının ölmesinden başka bir şey değildir. Böyle bir savaştan Kürt düşmanları çıkar sağlayacaktır. Bütün Kürt oluşumları Kürtler arası bir savaşa karşı çıkmalıdır. Özellikle KDP, YNK ve PKK bu konuda duyarlı olmalı. Şimdi görünürde olan, KDP ekonomik, siyasi ve askeri olarak Türk devletiyle işbirliği yapıyor. KDP, Türk devletine yardım ederek hem Bakûr Kurdistan’ın devrimini engellemek ve PKK’yi tasfiye etmeye yöneliktir. PDK’nin bu tutumu kesinlikle yanlıştır ve Kürt ulusal birliğine zarar vermektedir” diyen Dr. Faiq Gulpi, şöyle devam etti: “KDP, Başûr Kürdistan ve Irak’ta önemli bir güçtür, onun için Kürdistan’ın ve Kürtlerin ulusal çıkarlarını koruması üstlenmesi gerekir. Bu yüzden de Türk devletinin politikalarına hizmet etmekten vazgeçmeli.

KDP, Başûr Kurdistan’da faşist Türk devletiyle yakın ilişkiler geliştirmektedir. Ekonomik, siyasi ve askeri olarak faşist Türk devletinin yanında yer alması kabul edilemez. KDP bütün Başûr ve Irak güçlerini PKK’ye karşı savaştırmayı amaçlıyor. YNK’nin ‘Kürtler arası bir savaşa dahil olmayacağız ve izin vermeyeceğiz’ tutumları yerindedir. 

KDP’nin Bakûr devrimine ve PKK’ye karşı olan düşmanca tavrını sona erdirmesini umut ediyorum ve Kürt halkının yanında yer almasını diliyorum. Kürt aydınları, siyasileri, sanatçıları ve yurtsever halkı; Türk devletinin işgaline ve Kürtler arası bir savaşa karşılar. PDK de bu kesimlere kulak vermeli ve saygı göstermelidir ki bu tutumundan vazgeçmelidir.

Türk devleti bütün siyasetiyle Kürtlerin düşmanlığını yapıyor Rojava, Bakûr, Başûr, Rojhilat ve her yerde. Bunu iyi anlamamız gerekiyor; Türk devleti sadece PKK’nin düşmanı değildir. Türk devleti her söylemiyle de bunu dile getirmektedir.

Geçtiğimiz günlerde ABD, Ermeni Soykırımını kabul etti ve Türk devletinin yaptığının soykırım olduğunu tüm dünyaya duyurdu. ABD bu açıklamayı yaptığı gün Türk devleti de Başûr’u işgal etmek için yeni bir saldırı gerçekleştirdi. Bu çok önemli bir durumdur ve anlamamız gerekir.

Irak, birçok devlet, yabancı aktivist ve Kürt halkı Türk devletinin Kürtleri soykırımdan geçirme politikalarına karşıdır. Bir tek KDP, Türk devletinin Kürtleri katletmesine karşı değil. Acilen KDP de Türk devletinin soykırım politikalarına karşı çıkmalıdır ve onunla işbirliği yapmaktan vazgeçmelidir.”